Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mini Andéns stöd till Molly Sandén

Mini Andén var programledare för ”Top Model Sverige” när programmet lanserades i Sverige.
Foto: - - / TV3
Molly Sandén berättar om hur hon bads gå ner i vikt av en manager.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN / Claudio Bresciani/TT

Supermodellen Mini Andén, 43, gästade fredagens avsnitt av ”Tilde” i TV4.

Hon berättade då om de hårda skönhetsidealen i branschen, och om ett otrevligt möte med Donald Trump. 

– Man får ”tough skin”, säger Mini Andén

I fredagens avsnitt av Tilde de Paulas talkshow ”Tilde” på TV4 diskuterades skönhetsideal. Molly Sandén berättade om hur hon nästan knäcktes av managern som bad henne att gå ner i vikt om hon ville lyckas som artist. 

Även supermodellen Mini Andén gästade. Hon har en lång karriär som modell och har synts på omslaget till tidningar som Vogue, Elle och Marie Claire.  Hon kan relatera till pressen om att passa in i en mall och uppfylla ideal, säger hon i programmet. 

– Det är en konstig bransch att vara i. Sen uppskattar jag det jag har kunnat göra. Jag började tidigt som modell, hade väldigt bra stöd hemifrån och kände mig väldigt trygg så jag tror jag lyckades hålla isär de där grejerna. Man får ”tough skin”, säger hon i ”Tilde”.

Mini Andén säger att hon känner igen sig i Molly Sandéns erfarenheter, och berättar om ett tillfälle när hon var 19 år gammal och blev tillsagd att hon var för tjock.

– Det var liksom sättet de sa det på, det var bara: ”You're too fat.” Jag brann inombords, jag är en person och här behandlar du mig som ingenting.

Flög privatjet med Donald Trump: ”Inget bra att säga”

Mini Andén bor i dag på en gård i Nashville med sin familj och deras sex hundar. Tillsammans med maken Taber Schroeder har hon sonen Felix som föddes 2017.

Men innan supermodellen flyttade ut på landet har hon levt ett glamoröst liv i metropoler som Paris, Los Angeles och New York. En av de mer uppseendeväckande resorna hon gjort var när hon flög privatjet med Donald Trump. 

– Det är verkligen inte någonting som man vill ha ute i världen egentligen, säger Mini Andén i programmet.

Det var i samband med skönhetstävlingen ”Miss Universe”, som Donald Trump ägde vid tillfället, som resan gick av stapeln. Mini Andén skulle vara domare och fick då både flyga och äta middag med självaste Donald Trump – och hans söner.

– Jag kommer ihåg hur nedlåtande han var mot sina söner. Det stannade i mig, jag har inget bra att säga om honom, berättar hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.