Mini Andén vann pris som årets mama 2014

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mini Andén är årets mama 2014.
Foto: Ulf Berglund
Foto: Ulf Berglund

Här är årets mama.

Supermodellen Mini Andén berättar i tidningen Mama om hur hon blev "superflummig" under graviditeten och hur modellivet påverkats av lilla sonen Felix.

– Jag gillar hur det har förändrat mig, säger Mini om mammalivet.

Nu är årets mama utsedd. Tidningen Mama prisade mammor i flera olika klasser under måndagskvällens gala - och det stora priset gick till supermodellen Mini Andén.

I kommande numret av Mama berättar hon om beslutet att skaffa barn, graviditeten och hur livet förändrats.

– Det var åldern som till slut blev avgörande. Vi var öppna för adoption, flera par i vår omgivning hade behövt använda sig av ivf för att bli gravida, alla alternativ var tänkbara och vi var inställda på att hur det än blev så skulle det ta några år innan vi fick vårt barn. Men vi provade och blev gravid väldigt fort, säger Mini till tidningen.

"Har förändrat mig"

Efter en längre ledighet jobbar hon nu som modell igen, ofta med maken Taber och sonen Felix, 1,5, med sig under resorna till New York från Los Angeles där paret bor.

– Jag åker till New York på jobb ungefär varannan vecka och då följer Taber och Felix med. Nu för tiden ammar jag bara Felix på natten, men förut hände det att jag fick håret fixat samtidigt som jag satt och slet med bröstpumpen, berättar Mini för Mama och fortsätter om hur mammalivet förändrat henne:

– Jag gillar hur det har förändrat mig. Hur jag på samma gång blivit mer orolig, eftersom jag har så väldigt mycket att förlora nu, men samtidigt så mycket mer avslappnad med allt, säger Mini Andén.

Hela intervjun finns att läsa i Mama nummer 13 som kommer i butik den 20 november.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

ALLA GALANS VINNARE

Årets mama – Mini Andén

När vår svenska supermodell blev mamma fick den internationella modescenen vänja sig vid amning och bröstpumpning. Här är en #workingmama som låter sin #loveofmylife ta plats – och går i täten för modemammorna som tar över catwalken.

Årets artistmama – Linda Pira

Hon hyllas för sin coola röst, sitt feta flow och sin unika star quality. Och hon älskas lika hett i betongen som på Allsången. Sällan har ett genombrott varit så totalt.

Årets sportmama – Therese Alshammar

För några år sedan snackade hon om att kasta in badhandduken för gott. Ett barn senare är hon starkare än någonsin och har siktet inställt på OS-guld 2016.

Årets matmamas – Ulrika & Carina Brydling

De är systrarna som lagar mat med ett glödande engagemang för bra råvaror och ett miljötänk från odling till förpackning.

Årets provokatörmama – Sanna Bråding

Hon är helt orädd och drar sig inte för att väcka debatt. Hennes färgstarka yttre, och inre, gör att det slår gnistor omkring henne vart hon än går. Sluta aldrig att vara du!

Årets powermama – Carolina Neurath

Granskningar av de ekonomiska makterna har placerat henne i den exklusiva skaran av världens främsta grävande journalister. Påläst, pålitlig – och påhoppad. Tack för att du vågar!

Årets hjältemama – Elin Sohl

Trots näthatet fortsätter hon att samla in kläder och prylar till flyktingmammor och deras bebisar. Tack för att du visar att empatin kan övervinna främlingsfientligheten!

Årets barnklädesdesigner – Kristin Nyström, Gardner and the gang

Gardner and the gangs lekfulla kläder kombinerar skön unisexkänsla med magiskt charmiga djurtryck.

Årets papa – Farzad Farzaneh

I en värld av navelskådande poddar sticker han ut med en barnpodd som är lärorik och kul. Heja dig, för att du alltid står på kidsens sida!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.