Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Mina vänner överger mig"

Ulf Larsson, som i dag 74 kg, tror att vännerna tycker att han är för besatt av sin vikt. "De säger att jag inte är samma Uffe längre."
Ulf Larsson har under det senaste året gått från 124 kilo till 74 kilo.
Ulf Larssons viktnedgång det senaste året har haft en mycket mörk baksida.
Hans vänner har slutat höra av sig till honom på grund av bantningen.
- De har övergivit mig, de säger att de inte känner igen mig längre.
Förr vägde Ulf Larsson 124 kg.
Ulf Larsson har under det senaste året tappat minst 50 kilo - gått från 124 kilo till 74 kilo. - Jag var helt enkelt tvungen att ta tag i det. Jag hade dött om jag fortsatt vara så överviktig. Och jag mår skitbra med min vikt nu. Det är i den här viktklassen jag ska vara.

Slutat att ringa

Men förutom rykten som gjort gällande att Ulf Larsson, på grund av sitt nya smalare utseende, drabbats av cancer eller som den nyktre alkoholist han är - åter börjat dricka - har bantningen haft en ännu tyngre baksida. Vännerna har lämnat honom. - Ja, de tycker att jag är för jobbig som håller på med vikten hela tiden. Allt eftersom året gått har många slutat ringa. Han säger vidare: - De säger att jag inte är samma Uffe längre, att de inte känner igen mig. Det går att acceptera en så länge man sitter med på krogen, eller äter precis vad alla andra äter. Men börjar man sticka ut, eller göra annorlunda saker... Då väljs man bort.

"Inga riktiga vänner"

Ulf Larsson tror att vännerna slutat ringa därför att de upplever att han blivit för besatt av sin egen vikt, vad han äter och hur han motionerar. - En del kan säkert uppleva mig som jobbig. Men det här är ju ingenting jag gjort för någon annans skull. Han suckar och fortsätter eftertänksamt: - Givetvis känns det tråkigt att vänner sviker en. Samtidigt, jag måste se till att hålla i det här, mitt välmående hänger ju på det. Då var de väl inte mina riktiga vänner då...

Skriver en bok

- I början var det nästan ännu värre, då kom det fram kolleger på premiärer och stack fingrarna i magen på mig och räknade revben, sedan kände de på huden på magen och sa: "Usch vad äckligt!". Ulf Larsson håller just nu på att arbeta med en bok om kost och bantning som ska heta "Våga vägra våga", dessutom finns planer på en musikal om "Hep Stars" och en "Skål"-liknande uppsättning på Casinoteatern 2007: - Jag har fullt upp hela tiden. Dessutom gör jag intervjuer med mina idoler varje månad i Öppna Kanalen. Nyligen intervjuade jag Magnus Härenstam.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.