Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Min sanning" hyllas - men nu petas Hedberg

SVT väljer att peta Kristina Hedberg, 42, som programledare för "Min sanning" - detta efter interna stridigheter. "Jag ville fortsätta, men inte till vilket pris som helst", säger hon. Foto: Sofia Sabel

Hon har hyllats för sina insatser i rutan och lockat stor publik till tv-sofforna.

Trots det väljer nu SVT att peta Kristina Hedberg, 42, som programledare för "Min sanning" - detta efter interna stridigheter.

– Jag ville fortsätta, men inte till vilket pris som helst, berättar hon för Expressen.

Under hösten har personer som Mona Sahlin och Leif Silbersky medverkat i "Min sanning".

På tisdagen intervjuade Kristina Hedberg kontroversielle porrföretagaren Berth Milton i SVT2.

Hon var även aktuell som programledare även för nästa säsong av intervjuserien - men i slutet av april havererade förhandlingarna med SVT.

– Jag var oprövad som programledare när jag gick in i det här - det är jag inte längre. Då vill jag ha en lön som går att jämföra med andra programledare i vårt företag som gör liknande uppdrag. Och det fick jag inte, berättar hon.

"Var bara slut sen"

Enligt Kristina Hedberg begärde hon en lönehöjning på mindre än 5 000 kronor - något hon nekades.

– Den olösta förhandlingen låg mellan oss. Det var ingen som frågade om jag var beredd att kompromissa på mitt krav. Det var bara slut sen.

Men enligt Kristina Hedberg har det inte bara varit lönefrågan som skavt - hon påtalar även att det funnits interna problem.

– Den uppskattning jag känt utifrån har kanske inte alltid varit lika påtaglig från arbetsledningen, säger hon.

"Inte varit okej"

Arbetsklimatet har inte levt upp till hennes förväntningar.

– Jag tycker inte kreativiteten och professionaliteten alltid varit så som jag velat ha det. Men det utgår från mig, det kan finnas andra som tycker det fungerat jättebra. Det är mer att jag inte tycker att arbetsklimatet inte varit okej. Men jag har jobbat med att lösa det och få det att fungera, eftersom alla var så intresserade av en fortsättning, och det hade vi egentligen nått fram till.

I höst kommer Kristina Hedberg att arbeta som redaktör på "Uppdrag granskning".

Expressen har varit i kontakt med Mette Friberg, programchef och ansvarig utgivare för drama-verksamheten på allmän-tv-divisionen, som inte vill kommentera uppgifterna kring lönekravet.

– Vill hon gå ut med det så är det hennes sak. Jag kommenterar aldrig en förhandling, det är något mellan två parter som förhandlar.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!