Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret efter vågade frågan: "Skäms inte"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Camilla Läckberg fortsätter att tjäna miljoner på sina böcker - 2015 omsatte hennes bolag 27,2 miljoner kronor.
Foto: Olle Sporrong
Camilla Läckberg
Foto: /Ibl / /IBL

Camilla Läckberg fortsätter att tjäna miljoner på sina böcker - 2015 omsatte hennes bolag 27,2 miljoner kronor.

I podcasten Värvet berättar om miljonregnet och avslöjar även hur hon placerar sina pengar.

– Jag skäms inte för att jag tjänar pengar, säger Camilla Läckberg i Värvet.

Författarinnan Camilla Läckberg medverkar i senaste avsnittet av podcasten Värvet. Hon berättade bland annat om hur hon ser på pengar och ekonomi.

Enligt senaste årsredovisningen 2015 omsatte Läckbergs bolag Camlac AB omkring 27,2 miljoner kronor. Förutom det tog hon samma år ut 24 miljoner kronor i aktieutdelning ur bolaget. Själva bolaget gick med över 10,4 miljoner kronor i vinst under 2015. Läckbergs egna kapital i bolaget är nästan 24, 6 miljoner kronor.

– Jag skäms inte för att jag tjänar pengar. Jag kan tycka att det är ganska coolt att jag har byggt upp detta, säger Camilla Läckberg.

Under intervjun i Värvet fick hon frågan om hur mycket pengar hon tjänar på en bok. Något författarinnan inte ville gå ut med.

Enligt Läckbergs senaste offentliga taxering så tjänade hon under 2015 omkring 1,8 miljoner kronor.

Satsar på bostäder

Läckberg blev också tillfrågad hur hon investerar sina pengar på bästa sätt. Hon berättade då att hon hellre satsar pengar i exempelvis fastigheter och saker som går att ta på. Idag äger Läckberg totalt fyra fastigheter. En av dem har hon köpt till sin mamma.

Aktier och fonder menar författarinnan bara är siffror på en dataskärm.

– Jag är lite gammaldags. Om jag hade levt för 100 år sedan så hade jag nog haft pengarna i madrassen, säger Camilla Läckberg.

Ekonomiskt oberoende

Camilla Läckberg har gett ut sina böcker i över 50 länder och de har sålt i 15 miljoner exemplar. Något som enligt Läckberg lett till att hon blivit ekonomiskt oberoende.


LÄS MER: Läckbergs succélön: tog ut 16 miljoner i fjol


Men succén har inte alltid varit ett faktum. Hon berättar i Värvet att hennes ekonomiska moral sitter kvar sedan hon som barn levde med två sjukpensionerade föräldrar. Då fick familjen spara ett helt år för att ha råd till en veckas skidsemester.

– Nu behöver jag inte längre känna den där klumpen i magen när jag står i kassan på Ica och ska betala. Jag kan välja fläskfilén i stället för fläskkarrén om jag vill, säger Camilla Läckberg.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.