Fredrik Skavlan drar in storkovanFredrik Skavlan drar in storkovan
Fredrik Skavlan drar in storkovan
Talkshow-programledaren sänder i både Norge och Sverige Foto: MAJA SUSLIN / TT / TT NYHETSBYRÅNTalkshow-programledaren sänder i både Norge och Sverige Foto: MAJA SUSLIN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Talkshow-programledaren sänder i både Norge och Sverige Foto: MAJA SUSLIN / TT / TT NYHETSBYRÅN

Miljonregn över Skavlan – så mycket tjänar han

Publicerad

SVT-programledaren Fredrik Skavlan drar in storkovan. 

Hans norska bolag fortsätter att tälja guld. 

I fjol gjorde hans bolag där ett resultat på knappt 13 miljoner kronor, rapporterar VG. 

Programledaren Fredrik Skavlan, 50, drar storpublik när han leder det självbetitlade SVT-programmet – som även sänds i Norge. 

Och de fina tittarsiffrorna syns på kontot för talk show-programledaren. 

Fredrik Skavlan har ett norskt bolag i sitt namn. Tv-profilen driver även produktionsbolaget Monkberry – där han äger 75 procent av aktierna. Den sammanlagda omsättningen för bolagen översteg 35 miljoner kronor 2016, rapporterar VG. 

Han gjorde ett resultat i fjol i Fredrik Skavlan AS på drygt 12 miljoner kronor före skatt. I Monkberry var resultatet något mer blygsamt: drygt 650 000 kronor. 

Fredrik Skavlan äger även ett svenskt bolag i sitt namn, som gjorde ett resultat för 2016 på drygt 5,1 miljoner kronor. 

 

LÄS MER: Skavlans familjebeslut med Maria Bonnevie 

 

Fredrik Skavlans miljonbolag

VG rapporterar att Fredrik Skavlan unnade sig en utdelning från sitt norska självbetitlade bolag på drygt 750 000 kronor. 

Han har därutöver ett stort aktieinnehav i andra bolag, där värdet överstiger 10 miljoner kronor, enligt tidningen. 

 

LÄS MER: Fredrik Skavlans stora miljonvinst

 

Skavlan: ”Inte mycket tid”

Fredrik Skavlan har tidigare berättat om baksidan med att nå framgångar i två länder. Programledaren har inte mycket tid över.

– Med en redaktion som håller till i två länder och en hel del resande, förutom att jag prioriterar att finnas där för barnen, finns inte mycket tid till annat. Jag har vänner jag skulle vilja träffa oftare. Och det finns många böcker och artiklar jag vill skriva, kommenterade han i fjol till VG.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag