Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonregn över Skavlan – så mycket tjänar han

Fredrik Skavlan drar in storkovan
Talkshow-programledaren sänder i både Norge och SverigeFoto: MAJA SUSLIN / TT / TT NYHETSBYRÅN

SVT-programledaren Fredrik Skavlan drar in storkovan. 

Hans norska bolag fortsätter att tälja guld. 

I fjol gjorde hans bolag där ett resultat på knappt 13 miljoner kronor, rapporterar VG. 

Programledaren Fredrik Skavlan, 50, drar storpublik när han leder det självbetitlade SVT-programmet – som även sänds i Norge. 

Och de fina tittarsiffrorna syns på kontot för talk show-programledaren. 

Fredrik Skavlan har ett norskt bolag i sitt namn. Tv-profilen driver även produktionsbolaget Monkberry – där han äger 75 procent av aktierna. Den sammanlagda omsättningen för bolagen översteg 35 miljoner kronor 2016, rapporterar VG. 

Han gjorde ett resultat i fjol i Fredrik Skavlan AS på drygt 12 miljoner kronor före skatt. I Monkberry var resultatet något mer blygsamt: drygt 650 000 kronor. 

Fredrik Skavlan äger även ett svenskt bolag i sitt namn, som gjorde ett resultat för 2016 på drygt 5,1 miljoner kronor. 

 

LÄS MER: Skavlans familjebeslut med Maria Bonnevie 

 

Fredrik Skavlans miljonbolag

VG rapporterar att Fredrik Skavlan unnade sig en utdelning från sitt norska självbetitlade bolag på drygt 750 000 kronor. 

Han har därutöver ett stort aktieinnehav i andra bolag, där värdet överstiger 10 miljoner kronor, enligt tidningen. 

 

LÄS MER: Fredrik Skavlans stora miljonvinst

 

Skavlan: ”Inte mycket tid”

Fredrik Skavlan har tidigare berättat om baksidan med att nå framgångar i två länder. Programledaren har inte mycket tid över.

– Med en redaktion som håller till i två länder och en hel del resande, förutom att jag prioriterar att finnas där för barnen, finns inte mycket tid till annat. Jag har vänner jag skulle vilja träffa oftare. Och det finns många böcker och artiklar jag vill skriva, kommenterade han i fjol till VG.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.