Miljarddealen: ”Keeping up with the Sussexes”

Prins Harry och hertginnan Meghans intervju med Oprah Winfrey förra året väckte starka reaktioner, både från kungliga fansen och det brittiska kungahuset.
Prins Harry och Meghan Markle skrev ett kontrakt med streamingjätten Netflix för två år sedan.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Enligt en källa till Page Six vill Netflix-cheferna släppa den kommande serien redan i slutet av året, medan hertigparet vill vänta tills det kommande året.
Foto: NIKOLAS KOKOVLIS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / NIKOLAS KOKOVLIS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Det är snart två år sedan prins Harry och Meghan Markle skrev på sitt kontrakt med Netflix värt närmare en miljard.

Exakt vad hertigparet planerar att filma eller när det släpps är ännu oklart.

Enligt ryktena kan en kunglig reality-serie dock komma ut redan innan årets slut.

”Det är Keeping up with the Sussexes!”, skriver Page Six.

Enligt Page Six filmar prins Harry och hertiginnan av Sussex, Meghan, en dokumentärserie där tittarna får följa med i deras vardag. Både i hemmet och på evenemang.

Efter magasinets skämtsamma kommentar om att serien kommer att heta ”Keeping up with the Sussexes”, som Kardashianfamiljens tidigare serie, väckte det snabbt uppmärksamhet bland de kungliga fansen. Page Six bekräftade dock att det inte är det officiella namnet på serien.

Strök hertiginnans barnprogram

Prins Harry och hertiginnan Meghan signerade kontraktet med streamingjätten 2020, med en slutsumma på närmare en miljard kronor. I avtalet ingick bland annat möjligheten att spela in dokumentärer, dokumentärserier, långfilmer, manusföreställningar och barnprogram.

I juli förra året meddelade Meghan Markle att Netflix skulle streama hennes animerade serie ”Pearl”. Barnprogrammet handlar om en tolvårig flicka som blir inspirerad av några av världshistoriens mest berömda och inflytelsefyllda kvinnor.

Företaget valde dock att stryka serien till följd av sin svaga delårsrapport.

Inspelningarna är i gång

Hertigparet ska ha haft med sig ett kamerateam under sin Europaresa inför invigningen av Invictus-spelen i april, inför parets kommande serie ”Heart of Invictus”. Enligt källor till Page Six ska fler projekt och evenemang även filmats inför dokumentärserierna.

Huruvida kamerateamet kommer att följa med hertigparet under deras resa tillbaka till Storbritannien för drottning Elizabeths platinajubileumsfirande är dock oklart.

Trumps känga mot prins Harry och Meghan: ”En skam”

Den före detta amerikanska presidenten, Donald Trump, påstår sig ha förutspått hertigparets levnadssituation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.