Mitt under konserten med norska The Cumshots gick svenska Leona och hennes norske vän upp på scenen och hade sex.
Mitt under konserten med norska The Cumshots gick svenska Leona och hennes norske vän upp på scenen och hade sex.

Miljöaktivister hade sex inför 4000 rockfans

Publicerad
Uppdaterad
Så här vill den svenska miljöaktivisten Leona Johansson, 21, rädda regnskogen.
I går hade hon sex inför 4 000 chockade människor på en rockfestival.
- Vi vill ha in så mycket pengar som möjligt till en god sak. Och det är mycket pengar i porr, det vet alla.
Den oväntade överraskningen kom mitt under konserten med The Cumshots på den pågående Quarkfestivalen i Norge. Plötsligt dök svenskan och hennes norska kamrat Tommy Hol Ellingsen, 28, upp på scenen. I nästa sekund klädde de av sig nakna och började ha sex inför en mycket förvånad publik. Paret driver en hemsida tillsammans på nätet där de bedriver projektet "Fuck For Forest". Genom att sälja pornografi får de pengar som ska användas till att rädda regnskogen. De hade före konserten tagit kontakt med The Cumshots och föreslagit en sexkupp - vilket accepterades av bandet.

"Vi är chockade"

Efter akten i går kväll förklarade paret för den norska tidningen Dagbladet: - Vi är chockade över att människorna ödelägger världen omkring sig. Vi gjorde detta för att chockera tillbaka. Och chockade blev både publiken och den norska polisen. - Detta är helt klart olagligt, säger polisens insatsledare Karl Tore Berge till Dagbladet. Men paret är inte oroliga för att bli föremål för en polisutredning. - Det är taskigt om någon anmäler oss, när det vi gjorde var till förmån för miljön, säger Tommy Hol Ellingsen.
Tomas Kvarnkullen
Tomas Kvarnkullen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag