Foto: Splash NewsFoto: Splash News
 Foto: Splash News
Foto: Nancy KaszermanFoto: Nancy Kaszerman
 Foto: Nancy Kaszerman

Miljardarvet efter David Bowie

Publicerad

Han skrev 700 låtar, turnerade världen över och gjorde fastighetsaffärer.

Här är miljardarvet som David Bowie lämnar efter sig.

Efter att i hemlighet ha kämpat mot cancern i 18 månader kom gårdagens besked att David Bowie gått bort.

Nu kommer nya uppgifter om arvet som världsstjärnan lämnar efter sig.

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail var David Bowie, som släppte 27 album och över 100 singlar, god för upp till 600 miljoner pund, runt 7,4 miljarder svenska kronor.

Samtidigt har försäljningen av hans album ökat rejält efter hans död.

Enligt Daily Mail ser David Bowies sista album "Blackstar" ut att bli hans tionde listetta. Samtidigt har klassiska album som "The rise and fall of Ziggy Stardust" och "Hunky Dory" tagit sig in på de digitala topplistorna.

Bara timmar efter hans död hade 12 av David Bowies album tagit sin in på Itunes topp 20-lista. På Spotify har spelningarna av David Bowies låtar ökat dramatiskt.

 

LÄS MER: Svenske Crille filmade Bowies sista video


Enligt Daily Mail hade David Bowie en förmögenhet på mellan 135 miljoner pund och 600 miljoner pund. En stor kontrast jämfört med 1974 då David Bowie enligt uppgift nästan var pank.

David Bowies världsturnéer gav klirr i kassan

En stor del av David Bowies förmögenhet kommer från hans framgångsrika världsturnéer. Enligt Daily Mail sålde Serious Moonlight tour (som även kom till Sverige) över 2,6 miljoner biljetter. Under en spelning i Kalifornien hade David Bowie en publik på 300 000. Fyra år senare drog turnén "Glass Spider" in 120 miljoner pund i dagens värde.

Dessutom sålde han över 140 miljoner album.

1997 lanserade David Bowie så kallade "Bowie Bonds", obligationer i framtida låtintäkter som ska ha dragit in 35 miljoner pund.

David Bowie gjorde också flera fastighetsaffärer runtom i världen. Bland annat har han ägt fastigheter i New York, Schweiz, Sydney, Los Angeles och London.

Bowies förmögenhet kommer förmodligen att ärvas av hans fru Iman Abdulmajid, sonen Duncan Jones och dottern Lexi.

LÄS MER: David Bowies svensk kärlekshistoria

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag