Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnornas hem ödelagda i lågorna

Miley Cyrus. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Åkerman Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: GENE BLEVINS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: RICHARD VOGEL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: REED SAXON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GENE BLEVINS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: GENE BLEVINS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: GENE BLEVINS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: RINGO H.W. CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AL SEIB / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
1 / 11

Neil Young, Miley Cyrus, och Gerard Butler är några av de som förlorat sina hem i de omfattande bränderna i Kalifornien. 

Även svenska Jennifer Åkerman befinner sig i ett av de drabbade områdena.

Hollywoodstjärnan Miley Cyrus är en av dem som har förlorat sitt hem i de fruktansvärda bränder som nu har drabbat Kalifornien.

Världsstjärnan skriver på Twitter:

Jag är helt förkrossad över bränderna som påverkar mitt område. Jag är en av de lyckliga. Mina djur och min stora kärlek klarade oss i säkerhet och det är det enda som spelar någon roll just nu. Mitt hus står inte längre kvar men minnet som jag delar med familj och vänner är starkt. Jag är tacksam för allt jag har kvar”, skriver hon på Twitter.

https://twitter.com/MileyCyrus/status/1061863569929584641

Även artisten Robin Thicke har lagt ut ett uttalande på Instagram där han tackar de brandmän och frivilliga som riskerade sina liv när de försökte rädda hans hem.

Rockikonen Neil Young, som nyligen gifte sig med Daryl Hannah, har också berättat att hans hem förstörts i lågorna. På sin hemsida är han kritisk till Donald Trumps uttalanden om bränderna, skriver People.

”Brandmän har aldrig sett något liknande i sina liv. Jag har hört det sägas flera gånger de senaste två dagarna. Och jag har förlorat mitt hem tidigare i en brand i Kalifornien. Nu ännu ett.”

De massiva bränderna på den amerikanska västkusten har hittills krävt 31 dödsoffer och den vildsinta branden ”Camp Fire” i norra Kalifornien i USA, rapporterar CNN. Det gör den till den dödligaste branden i Kaliforniens historia tillsammans med branden i Griffith park 1933, när 29 personer också omkom, skriver AP. 

Minst två personer har dött i andra bränder, ”Hill Fire” och ”Woolsey Fire” längre söderut i delstaten, nära Los Angeles, och hundratusentals invånare har evakuerats.

Jennifer Åkerman: ”Det blir värre och värre”

Den svenska tv-profilen och tidigare Hollywoodfrun Jennifer Åkerman, syster till Hollywoodstjärnan Malin Åkerman, bor i Hollywood Hills sedan tio år och berättar i SVT om hur hon påverkats – och tankarna på att lämna Kalifornien på grund av situationen.

– Det här är tionde året jag är här. Vi pratade om det, jag och min pojkvän, om vi verkligen ska bo här. Det här kommer inte funka till slut om det ska bli så här varje år. Och det blir värre och värre varje år.

Jennifer Åkerman har kunnat vara kvar i sitt hem, men hon känner flera som tvingats lämna allt bakom sig. Bland annat tvingades hennes syster Hollywoodstjärnan Malin Åkerman att evakuera från ett hotell i Malibu. 

– Jag känner jättemånga som lägger upp på Instagram att de fått lämna. Min syster Malin var  på ett hotell i Malibu den morgon då det blev som värst och de fick evakuera, berättar hon i SVT.

 

Gerard Butlers hem förstört

Även skådespelaren Gerard Butler har fått se sitt hem totalförstöras i lågorna. På en gripande film visar han på Instagram hur han går omkring i askan där hans hem en gång fanns.

”Jag har återvänt till mitt hus i Malibu efter evakueringen. Situationen i Kalifornien krossar mitt hjärta”, skriver han på Twitter och tackar brandmännen för deras insats. 

https://twitter.com/GerardButler/status/1061689222896136192

 

En annan av dem som tvingats lämna sitt hus är Anna Anka, 47, som under lördagsmorgonen tvångsevakuerades tillsammans med pojkvännen David Johansson, 27.

Paret fick köra bil i flera timmar från Los Angeles till Long beach.

– Vi körde på  småvägarna som i dag inte finns, de är helt nedbrända, har hon berättat om flykten.

Även musikern Robin Thickes har förlorat sitt hem i Malibu. Flickvännen April Love Geary har lagt upp en bild med massor av rökmoln på Instagram med texten: ”Vårt hus är någonstans därinne”. 

https://www.instagram.com/p/Bp-xnVlAisq/?utm_source=ig_embed

Många andra stjärnor har fått evakuera. Bland dem finns Julia Roberts, Kim Kardashian, Lady Gaga, Cher, Orlando Bloom, Rainn Wilson och Martin Sheen.

Jessica Simpson och hennes familj evakuerades på fredagen. ”Tack för de modiga brandmännen som har skyddat vårt hem än så länge”, skriver hon på Instagram. Även Alyssa Milano evakuerades på fredagen, och skrev på Twitter att hon oroade sig för att hennes hästar inte var i säkerhet.

Shannen Dohertys hem har klarat sig, men huset där hon gifte sig 2011 har brunnit ner. Foto: MAX DEANGELO, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Shannen Doherty har lagt upp en bild från ett hus i Malibu där hon gifte sig 2011, som nu brunnit ner. ”Det är borta. Elden har tagit det. Jag är förtvivlad över allt som hänt”, skriver hon. Hennes eget hem har dock klarat sig, skriver hon på söndagen.