Mikkey Dee om sorgen efter vännen och kollegan Lemmy Kilmister. Foto: Carlo AllegriMikkey Dee om sorgen efter vännen och kollegan Lemmy Kilmister. Foto: Carlo Allegri
Mikkey Dee om sorgen efter vännen och kollegan Lemmy Kilmister. Foto: Carlo Allegri
Mikkey Dee. Foto: Robin AronMikkey Dee. Foto: Robin Aron
Mikkey Dee. Foto: Robin Aron
Lemmy Kilmister har gått bort.Lemmy Kilmister har gått bort.
Lemmy Kilmister har gått bort.

Mikkey Dee om sorgen efter Lemmy

Publicerad

Under natten avled Motörheads sångare Lemmy Kilmister 70 år gammal - två dagar efter cancerbeskedet.

Svenske kollegan Mikkey Dee berättar nu om sorgen över Lemmy Kilmisters död.

– Man har inga ord, en enormt stor man som gått bort, säger han.

Motörheads Lemmy Kilmister – ikon, rockgud och den levande myten om rock and roll, har dött, 70 år gammal.

Rockikonen kämpade mot en extremt aggressiv form av cancer – ett sjukdomsbesked han fick den 26 december i år, skriver Motörhead på sin Facebooksida.

Lemmy Kilmisters sista ord

Nu berättar svenska trummisen Mikkey Dee om chocken och sorgen efter beskedet sent inatt.

– Det är hemskt. Det här är helt galet, helt sanslöst. Jag fick ett mejl av min manager i går morse om att de dagen innan, i förrgår alltså, hade upptäckt den här otroliga cancern i hjärna och nacke och allt vad det var. Då fick vi höra att Lemmy hade kanske två månader kvar att leva. Det kom ju som en chock då, men när han åkte hem sade han: "I had a good run, fuck it", sedan lade han sig ner och dog i princip, säger Mikkey Dee.

Lemmy Kilmister dog i sitt hem, omringad av sina närmsta, berättar bandkollegan. Själv hann han inte åka till USA för att ta farväl.

– Men jag och Lemmy satt och snackade här ganska länge efter vårt sista gig, som faktiskt blev i Berlin den 11:e, det var ju någonting som inte stämde riktigt, det kände jag.

 

LÄS MER: Här är hyllningarna till Lemmy Kilmister

 

Motörhead-medlemmarna och personerna närmast Lemmy Kilmister hade under de senaste månaderna lagt märke till hans extrema viktnedgång, men att det var cancer som låg bakom det visste ingen.

– Han var så fruktansvärt smal, han gjorde av med all sin energi på scenen, och sedan var han väldigt, väldigt trött. Det är ju helt otroligt att han kunde spela, att han kunde avsluta europaturnén, det var ju bara 20 dagar sedan. Helt ofattbart, säger han.

Mikkey Dee: "En familjemedlem"

Mikkey Dee har sedan beskedet varit i kontakt med Phil Campbell, gitarrist i Motörhead, som även han är förkrossad.

– Man har inga ord, en enormt stor man som gått bort. Det blir ett stort hål i musikvärlden, så enkelt är det bara. Det är en familjemedlem, en kamrat, en kompanjon och en brorsa som lämnar denna värld. Men de kanske behöver lite hög musik och lite kaos på andra sidan nu. Det kanske var dags för honom att kliva över och ta tag i den sidan nu.

 

LÄS MER: Se hyllningsvideon till Lemmy Kilmister

 

Efter dödsfallet - Motörhead lägger ned

Nu levererar Mikkey Dee nästa sorgebesked till fansen:

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead. Men bandet fortsätter leva i mångas minne, säger han.

Bandet, som grundades i London redan 1975, kommer efter Lemmys död sluta turnera och det blir inga fler skivor.

– Vi åker inte ut på några mer turnéer eller någonting. Och det blir inga mer skivor. Men varumärket lever kvar, och Lemmy lever kvar i allas hjärtan, säger Mikkey Dee.

Han menar att de avslutade karriären på bästa sätt.

– Det känns helt fantastiskt att vi fick avsluta turnén med honom, det värmer verkligen att vi inte ställde in på grund av Lemmy.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag