Mikkey Dee ny medlem i Scorpions

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mikkey Dee blir ny medlem i bandet Scorpions.
Foto: Lennart Rehnman / GT/EXPRESSEN
"Jag känner mig oerhört ärad och lycklig över att få fortsätta spela trummor på den här nivån", skriver Mikkey Dee på sin officiella Facebooksida.
Foto: Julia Dansarie

Från Motörhead – till Scorpions.

Nu har svenske trummisen Mikkey Dee officiellt blivit en av medlemmarna i det legendariska rockbandet.

"Jag känner mig oerhört hedrad och lycklig över att få fortsätta spela trummor på den här nivån", skriver Mikkey Dee på sin officiella Facebooksida. 

I våras hoppade den svenska hårdrockstrummisen Mikkey Dee in och vikarierade som trummis under rockbandet Scorpions turné. Detta efter att bandets originaltrummis James Kottak uppgavs vara sjuk och under behandling.

– Vi skulle vilja fortsätta vår "Return to forever"-turné tillsammans med James, men vi måste sätta hans hälsa först bland prioriteringarna. Vi hoppas att James snart är frisk igen och att han kommer tillbaka för att rocka med oss snart igen, sa Scorpions sångare, Klaus Meine, då.

Men nu kommer nya beskedet: James Kottak kommer inte att återvända till bandet. I stället ersätter den svenske trummisen Mikkey Dee honom permanent och blir ny medlem i bandet.

"Jag antar att en del av er redan har hört det, men jag är nu permanent bandmedlem i Scorpions. Jag känner mig oerhört hedrad och lycklig över att få fortsätta spela trummor på den här nivån. Jag lyssnade på Scorpions när jag växte upp som liten och har alltid älskat bandet", skriver Mikkey Dee på sin officiella Facebooksida. 


LÄS MER: Mikkey Dee om sorgen efter Lemmy Kilmister

Mikkey Dee var tidigare medlem i Motörhead

Mikkey Dee var tidigare medlem i rockbandet Motörhead sedan 1992, men efter sångaren Lemmy Kilmisters död i slutet av december förra året valde de resterande medlemmarna att lägga ner.

"Jag hade nästan 25 fantastiska år med mina vänner och bröder Lemmy och Phil i Motörhead och det kommer alltid att sitta i ryggraden", skriver Mikkey Dee och fortsätter:

"Lemmy hade alltid stor respekt för Scorpions eftersom de var ett riktigt rockband och jag är säker på att han tittar ner där uppe och är stolt över mig, för att jag har gått vidare och får spela med det här fantastiska bandet".https://www.instagram.com/p/BKQz7CeDC7f/

LÄS MER: Mikkey Dee hoppar in i legendariska bandet

Scorpions hyllar svenske Mikkey Dee

Också Scorpions har gått ut med ett pressmeddelande där de hyllar sin nya, svenska medlem.

"Efter våra fantastiskt framgångsrika shower i USA, Europa och Asien är vi säkra på att vi har hittat en fantastisk trummis i Mikkey Dee. Han drar in ny energi i bandet och vi ser fram emot den spännande tid som nu ligger framför oss tillsammans", skriver bandet.https://www.instagram.com/p/BGwOuKlqFcP/


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.