Mikkey Dee hoppar in i Scorpions

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mikkey Dee hoppar in i legendariska bandet Scorpions.
Foto: Robin Aron
Svensken kommer att sitta bakom trummorna under rockgruppens kommande USA-turné, skriver Scorpions på sin hemsida.
Foto: Anders Wejrot

Mikkey Dee hoppar in i legendariska bandet Scorpions.

Svensken kommer att sitta bakom trummorna under rockgruppens kommande USA-turné, skriver Scorpions på sin hemsida.

Detta på grund av att bandets originaltrummis, James Kottak, är sjuk.

Mikkey Dee åker på turné i USA – tillsammans med bandet Scorpions. Den svenska trummisen kommer att göra inhopp under rockgruppens kommande turné, eftersom att bandets originaltrummis James Kottak uppges vara sjuk och under behandling.

– Vi skulle vilja fortsätta vår "Return to forever"-turné tillsammans med James, men vi måste sätta hans hälsa först bland prioriteringarna. Vi hoppas att James snart är frisk igen och att han kommer tillbaka för att rocka med oss snart igen. Vi ser fram emot att träffa alla våra fans den här månaden, säger Scorpions sångare, Klaus Meine, i ett uttalande på bandets hemsida. 


LÄS MER: Motörhead lägger ner efter Lemmy Kilmisters död

Scorpions om Mikkey Dee

Scorpions skriver också på sin hemsida att ersättaren Mikkey Dee är "välkänd och respekterade bland rock- och metalfansen".

Rockbandets turné i USA har premiär den sjätte maj i Charlotte, North Carolina och gör sedan ytterligare elva stopp runtom i USA, bland annat i Las Vegas.


LÄS MER: Mikkey Dee om sorgen efter Lemmy Kilmister

Mikkey Dee: "Motörhead är över"

Mikkey Dee var medlem i rockbandet Motörhead sedan 1992, men efter sångaren Lemmy Kilmisters död i slutet av december förra året har de resterande medlemmarna i bandet valt att lägga ner.

– Nu är Motörhead över, så klart. Lemmy var ju Motörhead. Men bandet fortsätter leva i mångas minne, sa Mikkey Dee efter sångarens död. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.