Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikael Tornving om nya ”Jeopardy”: Det är inget snack om något annat

Ur arkivet: Expressens Mattias Bergqvist om serieåret 2023
Mikael Tornving är programledare för ”Jeopardy!”.
Foto: Linus Hallsenius / Kanal 5
Så här ser nya programmet ut.
Foto: Kanal 5
Martina Haag är en av de nya deltagarna i programmet.
Foto: Kanal 5

På måndag återvänder ”Jeopardy!” till tv-rutan.

Den här gången med Mikael Tornving som programledare.

– Ibland kan man känna att man vill fundera lite och så där, men här kände jag bara ”yes!”

Frågesportsprogrammet ”Jeopardy!” gör nu comeback. Programledare för nysatsningen är komikern och skådespelaren Mikael Tornving, 61.

– Det roliga var att jag hade sagt till en närstående till mig bara någon vecka innan jag fick frågan att om de hade plockat upp ”Jeopardy!” hade det varit perfekt att programleda. 

Svaret blev ett självklart ja.

Den första svenska version av ”Jeopardy!” hade premiär 1991 i TV4 med Magnus Härenstam som programledare, en roll han hade till december 2005. Därefter tog Adam Alsing över stafettpinnen.

Nära tio år senare kom ”Jeopardy!” tillbaka, och sändes då i TV8 med Pontus Gårdinger som programledare.

Det är ändå stora skor att fylla som programledare, hur känns det? 

– Antingen kan man bli nervös och det ligger inte riktigt för mig. Jag gör det här så gott jag kan utifrån mina förutsättningar, mer än så kan jag inte göra, säger Mikael Tornving.

Familj och vänner tycker alla att det nya programledaruppdraget är väldigt roligt och barnen är glada över att det inte är något annat program, skämtar Tornving.

– Det är inte som att jag hade ställt upp i ”Naked attraction”, då hade kanske ungarna haft något att säga. Men det här tycker ju till och med mina barn är okej.

Tornving själv har ett stort intresse för frågesport och tycker att ”Jeopardy!” skiljer sig från andra frågesportsprogram då stort fokus läggs på just frågorna.

– Det matas frågor, det är inget husband, det är inget snack om något annat.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.