Mikael tjänar 90000 kr i månaden - har skulder

Publicerad

En hög inkomst är inte lika med en bra ekonomi.

Det vet egenföretagaren Mikael som brukar ta ut 90 000 kronor i lön efter skatt.

Men trots det går han back varje månad.

Bilar, båtar, fyrhjulingar, teknik, fina viner, lån - Mikaels pengar rinner iväg till allt möjligt. Det gör att hans lön som motsvarar mer än två normala familjers inte räcker till. På bara tre år har han fått över 30 ärenden hos kronofogden.
- Det här är det värsta vi sett i Lyxfällan, säger Lyxfällans Patrick Grimlund och det trots att Mikael är den deltagare i Lyxfällan som haft högst lön.

"Sliter hårt"

Mikael bor med tre av sina fyra barn på Dalarö i Stockholms skärgård och den dåliga ekonomin påverkar hela familjen.

- Det sliter väldigt hårt. Jag sover dåligt och är smågnällig mot barnen. Dottern bodde här för ett halvår sen, men tröttnade på min gnällighet och flyttade hem till sin mamma, säger Mikael.

"Finns för oss"

- Jag måste säga att det här är det värsta jag sett vad gäller storlek på inkomst och ändå inte få pengarna att räcka till. Det handlar ju rakt av om konstiga prioriteringar från Mikaels sida, säger Patrik Grumlund.

- Det enda jag egentligen vill är att det här finns för oss, för familjen och barnen, säger Mikael.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag