Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikael Persbrandts känslosamma tal

Mikael Persbrandt emot pris för bästa manliga huvudroll under Guldbaggegalan.<br>– Konsekvenser från mitt gamla liv, de reder jag ut, säger Mikael Persbrandt i sitt tacktal.
Mikael Persbrandt tog under kvällen emot pris för bästa manliga huvudroll för rollen som Hasse i "Mig äger ingen". Det blev ett känslosamt tacktal.
Det förberedda tacktalet lät han ligga kvar i fickan.<br>– Sen vill jag tacka, det här har jag aldrig gjort, jag vill tacka morsan också, sa Persbrandt.
Persbrandt i "Mig äger ingen".
Mikael Persbrandt med Sanna Lundell. Tillsammans har paret två söner.
Foto: Yessica Thor

Han står åtalad för narkotikabrott - samtidigt tog Mikael Persbrandt emot pris för bästa manliga huvudroll under Guldbaggegalan.

– Konsekvenser från mitt gamla liv, de reder jag ut, säger Mikael Persbrandt i sitt tacktal,

Hela tacktalet

"Tack. Den här filmen har, det är lite läskigt alltså, den har betytt mycket för mig. Både personligen och professionellt. Därför är det roligt att stå här, då får jag tacka mina filmdöttrar: Saga, Ida och Ping.

Ni var fantastiska, ni är fantastiska. Ni gjorde det så jävla lätt för mig att gå till jobbet. Jag vill också tacka Kjell-Åke som jag tycker borde haft en sån här också. Tack för att du trodde på mig och för att vi gjorde den här resan ihop.

Tack Filmlance, för att ni hajade grejen, att jag kanske skulle göra en hyfsad roll.

Sen vill jag tacka, det här har jag aldrig gjort, jag vill tacka morsan också. Och mina pojkar, Iggy och Lo, jag älskar er. Utan er - inget. Jag har skrivit ett tal, men jag orkar inte ta upp den lappen. Det blir som det blir.

Konsekvenser från mitt gamla liv, de reder jag ut. Ett pris som detta är det bara att ta emot. Det vill jag dela med alla beroende som lever ute i kylan i dag."

Mikael Persbrandt tog under kvällen emot pris för bästa manliga huvudroll för rollen som Hasse i "Mig äger ingen".

Rollen som alkoholiserad familjefar har berört honom starkt - berättar Persbrandt i sitt tacktal inför filmeliten.

– Den har betytt mycket för mig, både personligen och professionellt, säger Persbrandt och tackar bland annat sina motspelare i filmen.

Han blev också djupt personlig:

– Sen vill jag tacka, det här har jag aldrig gjort, jag vill tacka morsan också. Och mina pojkar, Iggy och Lo, jag älskar er. Utan er - inget. Jag har skrivit ett tal, men jag orkar inte ta upp den lappen, fortsätter Mikael Persbrandt.

"Ett pris som det här är bara att ta emot"

Den senaste tiden har rubrikerna kring skådespelaren handlat om ett åtal om grovt narkotikabrott. Persbrandt misstänks ha köpt kokain, enligt åtalet.

– Konsekvenser från mitt gamla liv, de reder jag ut. Ett pris som det här är bara att ta emot. Det vill jag dela med alla beroende som lever ute i kylan i dag, säger Mikael Persbrandt.

Persbrandt har via sin advokat nekat till anklagelserna mot honom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.