Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikael Persbrandts hälsning efter "Beck"

Mikael Persbrandt lämnar nu Gunvald Larsson bakom sig.
Foto: Baldur Bragason/Tv4
På Facebook skickar skådespelaren en hälsning till fansen.
"Det har varit en glädje att tillbringa den här tiden med Gunvald men vi alla måste gå vidare i livet", skriver han till filmklippet.

Mikael Persbrandt har lämnat Gunvald Larsson bakom sig.

Nu tackar han fansen och tittarna på Facebook i en gripande hälsning.

"Det har varit en glädje att tillbringa den här tiden med Gunvald men vi alla måste gå vidare i livet", skriver han till filmklippet.

Mikael Persbrandt lämnar "Beck"-filmerna och Gunvald Larsson, efter att ha spelat karaktären sedan 1997.

Avskedsfilmen "Gunvald" hade premiär den 1 januari på C More, och Mikael Persbrandt har nu lämnat "Beck" bakom sig.

Nu tackar han tittarna och fansen i ett inlägg på Facebook till ett filmklipp med hashtaggen #TackGunvald.

"Tack för er otroligt fina respons på min roll som Gunvald Larsson i 'Beck'-serierna. 1996 gjorde vi första filmerna i serien och sedan dess har tillbringat 1000 dagar eller 24 000 timmar för förberedelser eller inspelning av 'Beck'", börjar han inlägget.


LÄS MER: Sorgen efter Gunvald Larssons avsked


Han fortsätter inlägget med att skriva att det har varit en glädje att spela in "Beck" - men att han vill gå vidare.

"Det har varit en glädje att tillbringa den här tiden med Gunvald men vi alla måste gå vidare i livet. Att lämna 'Beck'-serien är ett sätt för mig att gå vidare med nya utmaningar. Tack igen, Mikael".

Efter premiären av avskedsfilmen berättade skådespelaren Måns Nathanaelson, som spelar polisen Oskar Bergman i filmerna, om det känslofyllda avslutet för Mikael Persbrandt och Gunvald Larsson i serien.

– Det blir så absurt när man tar farväl av en så älskad karaktär. Det kändes också när man spelade in, man är så van vid att spela vi som en grupp, och sedan ska en karaktär försvinna. Det kändes verkligen som att det var helt annorlunda, sa han då.


LÄS MER: Därför mörkade de Persbrandts avhopp


Han tillade också att det var tråkigt att säga hejdå till Mikael Persbrandt.

– Det är jättetråkigt. Jag gillar Micke väldigt mycket, han är en grym skådespelare och det är tråkigt att han inte är med längre. Eftersom vi har gjort så många filmer ihop. Det fanns en sorg i det, både han och karaktären, sa han.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.