Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikael Persbrandt: "Hade lett till döden"

Mikael Persbrandt berättar om missbruket.Foto: Foto: Bengt Wanselius/Filmlance/
"Det hade lett till döden eller fängelse", säger han i "Värvet".Foto: Baldur Bragason/Tv4
Mikael Persbrandt. Foto: Sven Lindwall

I söndagens avsnitt av podcasten "Värvet", gästar skådespelaren Mikael Persbrandt.

Och det är en mycket personlig Persbrandt som berättar om sitt liv – och missbruket som kunde ha fått allting att sluta:

– Det hade lett till döden eller fängelse, säger skådespelaren i podcasten.

Det är i Kristoffer Triumfs podcast "Värvet" som den välkända skådespelaren Mikael Persbrandt är gäst. I ett långt avsnitt blir skådespelaren väldigt personlig och lägger mycket tid på att prata om den tuffa tiden då missbruket var en del av hans liv.

Han berättar bland annat att han har provat att gå i gruppmöten för att få bukt med sitt alkoholmissbruk, men att det inte har fungerat och att han har slutat efter några veckor för att sedan återgå till sitt hårda leverne.

 

LÄS MER: Sanna Lundell: "Därför är vi särbos"

Persbrandt: "Jag ångrar ingenting"

– Det är också därför som jag har kunnat hålla på länge och det är därför som det har eskalerat och blivit både mörkare, tyngre och mycket farligare. Men jag har också kunnat göra 70 filmer och stått på scenen. Men det hade inte gått att fortsätta. Det är ett som är säkert. Det hade lett till döden eller fängelse, säger skådespelaren och fortsätter:

– Men jag ångrar ingenting av det. Förutom när man har sårat någon som man tycker om.

Persbrandt har fått ordning på livet

Men det är också en lycklig Persbrandt som sitter framför mikrofonen. Han berättar att han snart har varit "vit" i ett år och att han förmodligen har upplevt ett av de bästa åren i hans liv.

– Det är inte som att vända på ett ark och på andra sidan är det ljust och vitt. Men det är en enorm skillnad för mig. Jag har varit vit ett år snart, men det är inte långt bort kaoset. Men jag är på väg därifrån, säger Persbrandt.

 

LÄS MER: Sanna Lundells miljonkrav på Persbrandt

Persbrandt: "Det är jävligt futtigt"

Skådespelaren fortsätter även berätta om sin diagnos bipolär. Han säger att bara vetskapen att han fick en diagnos har gett honom en sinnesro och ett sätt att arbeta för att bli lyckligare – samtidig som han är förbannad över att ingen pratar om psykisk ohälsa.

– Jag kan inte förstå att stigmatiseringen av psykisk ohälsa. Det är jävligt futtigt. Det är mer okej att vara magsjuk än att ha mental diarré, säger skådespelaren.

Mikael Persbrandt har senast varit aktuell med filmatiseringen av de nya "Beck"-filmerna, där hans folkkära karaktär Gunvald har skrivits ut, efter att skådespelaren förmedlat att han vill gå vidare i sin filmkarriär.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.