Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Persbrandt klar för ny film – med Anna Odell

Foto: ERIK ARDELIUS / DN / TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX SWEDEN

Mikael Persbrandt gör film med omdiskuterade regissören och konstnären Anna Odell.

De två kommer spela mot varandra i det nya projektet "Untitled Anna Odell", som har premiär hösten 2018, skriver Odell i ett pressmeddelande.

Kontroversiella konstnären Anna Odell, 44, och populära skådespelaren Mikael Persbrandt, 54, gör ett filmprojekt tillsammans.

"Untitled Anna Odell", som projektets arbetsnamn är, ska ha premiär hösten 2018.

Anna Odell är skaparen bakom filmen, och spelar dessutom huvudrollen - mot Mikael Persbrandt.

Andra skådespelare i filmen är Vera Vitali och Shanti Roney. Dessutom får de hjälp av de danska skådespelarna Sofie Gråböl, Jens Albinus och Thure Lindhardt.

Filmen spelas just nu in i Trollhättan.


LÄS MER: Anna Odell: Jag låter inte rädsla styra


Anna Odell mordhotades efter projektet 

Anna Odell blev känd med hela svenska folket när hon gjorde ett elevarbete på Konstfack 2009, där hon fejkade en psykos för att visa på bristerna inom  den psykiska akutvården. Videoverket, som heter ”Okänd kvinna 2009-349701”, blev så kritiserat att Anna Odell mordhotades och tvingades ha livvakt efteråt.

Filmen med Mikael Persbrandt är inte Anna Odells första långfilm - redan 2013 regisserade Odell filmen "Återträffen" där hon själv spelade huvudrollen. Trots att hon aldrig hade skrivit manus, regisserat eller skådespelat förut så hyllades filmen.

– Någonstans har jag bestämt mig för att inte låta mig styras av rädslor. Jag hade stor användning av det jag lärde mig när jag agerade i det fiktiva bältesrummet i projektet med "Okänd kvinna". Den första inspelningen i bältesrummet blev så förskräckligt dålig. Men när jag lade känslan av att det här vågar jag inte åt sidan så blev det riktigt bra. Jag tänkte att om jag lägger bort rädslan av att göra bort mig i arbetet med "Återträffen" så är det stor chans att det faktiskt blir bra, sa Anna Odell om arbetet till Expressen då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.