Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Persbrandt tillbaka i Netflix-succén

Foto: Sam Taylor/Netflix /
Mikael Persbrandt i ”Sex education”. Foto: Sam Taylor/Netflix /
Foto: Jon Hall/Netflix / _MG_7328.cr2

”Sex education” fortsätter. 

Netflix har beställt en andra säsong av originalserien - inspelningen börjar till våren i Storbritannien och Mikael Persbrandt, 55, fortsätter spela sin rollfigur Jakob Nyman och medverkar i de nya avsnitten.

Kort efter premiären i januari konstaterade Netflix i företagets kvartalsrapport att ”Sex education” var en hit: 40 miljoner användarkonton förväntades se tv-serien under dess första månad på streamingtjänsten. 

Samtidigt ska siffrorna tas med en nypa salt. För att räknas räcker det att ett konto har sett 70 procent av ett avsnitt - första säsongen av ”Sex education” är på åtta avsnitt. 

Och åtta till ska det bli. 

Inspelningen av seriens andra säsong drar igång till våren. Huvudensemblen med Gillian Anderson, Asa Butterfield, Emma Mackey och Ncuti Gatwa i spetsen är alla med i de nya avsnitten, samtidigt som seriens upphovskvinna Laurie Nunn återigen styr skeppet.

I en kommentar säger Laurie Nunn: 

”Mottagandet av första säsongen har varit överväldigande. Att få se och höra hur folk världen över tagit emot de här rollfigurerna som började som idéer hos mig är fantastiskt. Jag är oerhört tacksam för varje person som tagit sig tid att se serien och jag inte vänta på att få fortsätta den här underbara resan.”

Mikael Persbrandt i ”Sex education”

”Sex education” handlar om 16-åriga Otis, spelad av Asa Butterfield. Han bor tillsammans med sin mor, sexterapeuten Jean. Omgiven av manualer, filmer och frispråkighet är Otis ett slags motvilligt expert på ämnet.  

När en snubbe på Otis skola käkar Viagra och drabbas av bultande smärta inser Otis nya polare Maeve att det finns pengar att tjäna: hastigt och lustigt är Otis nu sex- och relationsterapeut för sina skolkamrater. 

Cindy Holland är en av Netflix innehållschefer. Hon säger bland annat i en kommentar:

- Laurie Nunn har med humor och hjärta lyckats fånga hur det är att vara tonåring och skapat ett serie som våra användare världen över kan relatera till. 

I första säsongen av ”Sex education” spelade Mikael Persbrandt hantverkaren Jakob Nyman, som i serien får ihop det med Gillian Andersons rollfigur Jean.  

Expressen kan nu berätta att den svenska skådespelaren är med även i ”Sex education” säsong 2, något som Monique Wadsted, Mikael Persbrandts advokat och förhandlare, bekräftar. 

- Ja, han är med i säsong 2, säger Monique Wadsted. 

Inspelningen av de åtta nya avsnitten av ”Sex education” börjar under våren i Storbritannien. Ännu finns inget premiärdatum för säsong 2 på Netflix.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.