Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL

Mick Jaggers hälsning till fansen – på svenska

Publicerad

Rolling Stones intog scenen på Friends arena i Stockholm på torsdagskvällen. 

Jublet var öronbedövande då 70-plussarna drog i gång konserten med sin odödliga hit "Sympathy for the devil". 

– Är ni redo att rocka, Stockholm? frågade Mick Jagger från scenen.

Svaret var ett rungande ja. 

Rolling Stones gjorde på torsdagen sin 27:e konsert i Sverige – legendarerna, som alla är över 70 år gamla, verkar aldrig tröttna på att rocka. 

Mick Jagger kände sig ändå tvungen att fråga om publiken kände likadant. 

– Tack så mycket? Hur mår ni? Är ni redo att rocka, Stockholm? frågade han från scenen på Friends arena, som pryddes av fyra enorma LCD-skärmar. 

Det var en onödig fråga. Publiken var med från Keith Richards första gitarrackord, i den gamla favoriten "Sympathy for the devil". 

Keith Ritchards hade klätt sig i en lång kappa och lika lång grön sjal, kvällen till ära, och hans gråa hår stod på ända.

Under kappan dolde han en T-shirt med trycket " Straight outta Dartford" – en pastisch på det klassiska NWA-albumet "Straight outta Compton".   

Pratade svenska 

Mick Jagger, som var klädd i en glittrig kavaj, bjöd även publiken på några ord på svenska. 

– Tjena Stockholm! Hej Sverige! sade han tidigt i konserten.

Senare gav han sig flera meningar på svenska. 

– Sjung med mig! Hur är läget Stockholm? Ni gjorde fantastiskt, sade han och lade även till, om gitarristen Ronnie Woods skor: 

– Se på hans för lita skor. 

Ställer den otippade frågan

Men den största delen av mellansnacket skedde givetvis på engelska. 

Mick Jagger sade att det känns bra att vara tillbaka i Sverige, och frågade om någon i publiken är från Göteborg, Uppsala, eller Finland. Och ställde sedan den otippade frågan: 

– Någon här från Nobelkommittén? 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag