Amerikanska presidentfrun Michelle Obama visade i onsdags upp en prickig outfit i den amerikanska tv-kanalen NBC. Klänningen hon bar är signerad svenska H&M. Foto: Peter Kramer/AP
Amerikanska presidentfrun Michelle Obama visade i onsdags upp en prickig outfit i den amerikanska tv-kanalen NBC. Klänningen hon bar är signerad svenska H&M. Foto: Peter Kramer/AP

Michelle Obama i klänning från H&M

Publicerad
Uppdaterad
Vita husets First Lady gillar H&M.
Under en intervju i "NBC Today" bar presidenthustrun Michelle Obama en klänning från den svenska klädjätten.
- Smickrande, vi tar det som en komplimang, säger Charlotta Nemlin på H&M:s pressavdelning.
Amerikanska presidentfrun Michelle Obama visade i onsdags upp en prickig outfit i den amerikanska tv-kanalen NBC. Klänningen hon bar är signerad svenska H&M.
- Jätteroligt och smickrande att Michelle Obama som är så stilsäker blandar in H&M i sin garderob, säger Charlotta Nemlin.

"Den är väldigt söt"

Expressens modexpert, Emma Danielsson, tycker att presidentfrun var riktigt snygg i svensk design.
- Klänningen är väldigt söt med prickar och volanger och den passar Michelle Obamas klassiskt kvinnliga stil bra, säger hon.
Michelle Obamas senaste favoritklänning är ingen exklusiv dyrgrip - tvärtom - den finns fortfarande kvar i butik.
- Den finns att köpa för överkomliga 299 kronor så den som har inspirerats själv kan enkelt skaffa sig Michelle Obamas stil, säger Emma Danielsson om klänningen som tillhör H&M:s senaste kollektion.
Enligt Charlotta Nemlin är det Michelle Obamas egen stylist som har köpt klänningen från en av deras butiker.
- Sedan har hon gjort om den och adderat långa ärmar, säger hon.

Uppmärksammas i USA

Den prickiga skapelsen från Sveriges modejätte har nu uppmärksammats i amerikanska bloggar och medier.
- Det är självklart roligt att hon väljer att bära svenskt och det är fantastiskt bra PR för H&M, säger Emma Danielsson.
Michelle Obama har tidigare kritiserats för att inte bära tillräckligt många plagg signerade amerikanska designers.

Michelle Obamas senaste favoritklänning är ingen exklusiv dyrgrip - tvärtom - den finns fortfarande kvar i butik. - Den finns att köpa för överkomliga 299 kronor så den som har inspirerats själv kan enkelt skaffa sig Michelle Obamas stil, säger Emma Danielsson, Expressens moderedaktör. Foto: Bild från H&M

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag