Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michel Tornéus tvingas lämna ”Let's dance”

Michel Tornéus tvingas lämna ”Let's dance” och missar semifinalen nästa vecka.
Jasmine Takács och Michel Tornéus.
Foto: Annika Berglund / TV4
Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm.
Foto: Annika Berglund / TV4
Foto: TV4
Michel Tornéus tvingades lämna ”Let's dance”.
Foto: Annika Berglund / TV4
Michel Tornéus slutade på en fjärdeplats.
Foto: Annika Berglund / TV4
1 / 10

Michel Tornéus tvingas lämna ”Let's dance” och missar semifinalen nästa vecka.

– Det här har varit så himla roligt och jag är så tacksam att jag har fått göra det. Jag hade gärna fortsatt men det är en tävling i slutet av dagen, säger Michel Tornéus till Expressen efter beskedet.

Juryn hade höjt kraven på deltagarna inför lördagens kvartsfinal men trots det fick flera av dem lovord och imponerade i det helt nya momentet ”Instant dance”.

Michel Tornéus och Anis don Demina fick minst poäng när juryns och tittarnas röster räknats ihop och tvingades duellera mot varandra. 

Michel Tornéus blev den som fick lämna programmet efter duellen.

– Det är som det är just nu. Det känns lite overkligt, säger en besviken Tornéus efter beskedet.

– Imorgon när jag vaknar kommer jag inte ta min träningsväska och åka till Filmhuset och dansa med Jasmine, utan då ska jag bara vara hemma. Nu helt plötsligt är dansen borta, det är lite konstigt. Det har varit mitt fokus så länge och nu är det bara slut.

Utröstningen ur programmet innebär även att han missar semifinalen nästa vecka och hamnar därmed på en fjärdeplats. Något som tar lite extra hårt på en idrottsman, menar Michel Tornéus.

– Det var precis det jag fick. Jag hade gärna gjort en semifinal och en final också, det är det man vill. Men alla är jätteduktiga, det hade kunnat vara vem som helst som stod där på trappan. Det ska bli spännande att följa resten av tävlingen.

”Oerhört stolt över mig själv”

Inför duellen menade Tony Irving att Michel Tornéus varit den som haft den bästa resan och utvecklats mest under säsongens gång. 

– Det är jättefina ord, det är glad att höra. Får jag kritik så försöker jag städa upp det och göra bättre nästa gång, jag har lite dans i kroppen trots allt, säger Michel Tornéus.

Vad kommer du att ta med dig från tävlingen?

– I första hand den vänskapen jag fått med Jasmine, att vi har verkligen bondat och lärt känna varandra på ett sådant otroligt sätt. Jag är jättetacksam att jag träffat henne och de andra också, säger Michel Tornéus och fortsätter:

– Sedan är det att våga kasta sig ut på saker som man tycker är obehagligt, jag är idrottsman, jag kommer från en värld där man ska vara stel i höfterna och man ska rakt fram. Medan här att våga gå ut på ett dansgolv och ta plats, det här liksom aldrig varit jag. Jag är oerhört stolt över mig själv att jag har vågat ta mig an den här utmaningen.

Här får Anis full pott av juryn: ”Jag är mållös”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.