Skådespelaren Michael Nyqvist har flera gånger berättat om hur han var nära att dö under en filminspelning. Foto: GUILLAUME COLLETSkådespelaren Michael Nyqvist har flera gånger berättat om hur han var nära att dö under en filminspelning. Foto: GUILLAUME COLLET
Skådespelaren Michael Nyqvist har flera gånger berättat om hur han var nära att dö under en filminspelning. Foto: GUILLAUME COLLET
Michael Nyqvist. Foto: GUILLAUME COLLETMichael Nyqvist. Foto: GUILLAUME COLLET
Michael Nyqvist. Foto: GUILLAUME COLLET

Michael Nyqvist: "Jag klöv skallen"

Publicerad

När Michael Nyqvist befann sig i New York för att spela in filmen "John Wick" var olyckan framme.

Efter ett knytnävsslag i en slutscen flög han in i en fönsterkarm – och fick läkarna att frukta för hans liv.

– Jag mer eller mindre klöv skallen. De höll på att inte få ihop det, säger skådespelaren i podcasten "Värvet".

Michael Nyqvist har flera gånger berättat om sin nära döden-upplevelse under inspelningen "John Wick" i New York 2014. Skådespelaren klöv skallen i den otäcka olyckan och fick sy åtta stygn i huvudet.

Det hela började med att Michael Nyqvist försökte lugna en stuntman som verkade stressad. Men mannen blev uppstressad av produktionen och Nyqvist fick inte den nödvändiga ögonkontakten med honom.

– Han nöp mig när jag stod vid ett bord. Flopp, sa det. Han var stark. Jag for genom rummet, och skar upp huvudet så örat låg här, säger Michael Nyqvist i Skavlan och pekar mot sin axel.

I podcasten "Värvet" har han berättat om paniken när han i vaket tillstånd fördes till sjukhus och hörde läkarna säga att de måste ringa hans släkt:

– Jag höll på att förblöda där. Det var skitläskigt. Jag såg den där tunneln, säger han.

Michael Nyqvist i "John Wick".Foto: Summit Entertainment

LÄS MER: Michael Nyqvist: Jaghöll på att förblöda 

Michael Nyqvist räddad av Elizabeth Taylors plastikkirurg

När Michael Nyqvist träffade läkare var det Elizabeth Taylors plastikkirurg som räddade hans liv.

– Jag visste att jag kommer dö. Så kommer han fram och tittar på mig och jag är likblek som ett skrivbordspapper. Och då sa han så här: "take it easy, I fixed the tits of Elizabeth Taylor so I am gonna fix your face". Så det är därför jag ser ut som en tutte, säger han i "Pluras jul".

Efter olyckan har Michael Nyqvists tankesätt förändrats. När han spelade in nästa film kände han en viss frihet.

– Jag kände att jag inte hade något att förlora. Jag behöver inte representera mig själv för jag kan försvinna hur snabbt som helst, säger han i "Värvet".

 

LÄS MER: Michael Nyqvist dog nästan på filminspelning 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag