Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michael Nyqvist hyllas världen över

Skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort i lungcancer – endast 56 år gammal.Foto: GRAHAM WHITBY BOOT / GRAHAM WHITBY BOOT/STARTRAKSPHOT STARTRAKS PHOTO
Michael Nyqvist avled tisdagen den 27 juni efter en tids sjukdom. Foto: EERO HANNUKAINEN / /IBL
Michael Nyqvist blev 56 år gammal.Foto: EERO HANNUKAINEN / /ALL OVER PRESS

Skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort i lungcancer  – endast 56 år gammal.

Ny hyllas han i internationella medier. 

- Han spelade flera olika slags minnesvärda roller, skriver ABC news

Michael Nyqvist avled tisdagen den 27 juni efter en tids sjukdom. Michael Nyqvist blev 56 år gammal och kommer att lämna ett stort tomrum. Nu uppmärksammas hans bortgång i internationella medier. 

"Michael Nyqvist, en svensk skådespelare som spelade i originalet av "Män som hatar kvinnor" och skildrade skurkar i "John Wick" samt i andra Hollywood thrillers", skriver australienska ABC news under onsdagen.

 

LÄS MER: Michael Nyqvist är död - han blev 56 år  

 

 Michael Nyqvist studerade teater på Malmö teaterhögskola, detta uppmärksammar The Guardian   

"Nyqvist började sitt skådespeleri på Malmö teaterskola, en av Sveriges ledande teatrar. Ingmar Bergman satte ofta upp föreställningar där. Hans genombrottsroll fick han år 2000 när han spelade i det svenska dramat "Tillsammans" som är regisserad av Lukas Moodysson." 

 

LÄS MER: Michael Nyqvist höll sjudomen hemlig 

 

Kärleken till skådespeleriet upptäckte Nyqvist när han var utbytesstudent i Omaha i USA, detta skriver The New York Times under tisdagen i en artikel.

"Nyqvist spenderade sitt första år på ett barnhem i Stockholm. Kärleken till skådespeleriet upptäckte han under ett utbytes år i Omaha. På skolan spelade han en liten roll i pjäsen "En handelsresandes död." 

 

LÄS MER: Nyqvist arbetade med hemligt projekt  

 

I filmen "Män som hatar kvinnor" spelar han mot huvudrollen Lisbeth Salander som spelas av Noomi Rapace. I den amerikanska versionen av trilogin spelas deras roller av Daniel Craig och Rooney Mara. 

"Succén av "Män som hatar kvinnor" inspirerade till den amerikanska versionen som släpptes två år efter. Daniel Craig tog över efter Nyqvist och spelade rollen som Blomkvist. Rooney Mara spelade rollen som Lisbeth Salander. Nyqvist har också spelat i flera stora Hollywood filmer, till exempel filmen Colonia," skriver Sky News.