Michael Jacksons läkare väljer nu att avslöja: Varnade honom

Michael Jackson anklagas för att förgripit sig sexuellt på minderåriga.
Foto: CARLO ALLEGRI / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu kliver popstjärnans privatläkare Neil Ratner fram och berättar hur han varnade Michael Jackson för att fortsätta umgås nära med minderåriga.
Foto: FAME PICTURES / STELLA PICTURES FAME PICTURES
”Jag sa att det inte är ett passande beteende för en 50-årig man”, säger läkaren Neil Ratner till The Sun.
Foto: AMOS PICTURES/SVT
Michael Jackson.
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS

Michael Jackson har i årtionden anklagats för att förgripit sig sexuellt på minderåriga.

Nu kliver popstjärnans privatläkare Neil Ratner fram och berättar hur han varnade Michael Jackson för att fortsätta umgås nära med minderåriga.

– Jag sa att det inte är ett passande beteende för en 50-årig man, säger Neil Ratner till The Sun.

Drygt två månader efter att dokumentären ”Leaving Neverland” släpptes och skakade om världen väljer nu Michael Jacksons läkare Neil Ratner att kommentera popstjärnans påstådda dragning till minderåriga pojkar.

Under 90-talet var Neil Ratner Michael Jacksons privatläkare, och medverkade därmed på flera av hans turnéer. 

I en intervju med The Sun berättar läkaren om hur han redan på nittiotalet varnade popstjärnan för att umgås nära med unga pojkar.

– Jag pratade med honom om det. Jag sa att det inte är ett passande beteende för en 50-årig man, säger Neil Ratner till The Sun och fortsätter:

– Men gillade han barn mer än vuxna? Troligtvis...

Läkarens ord om övergreppsanklagelser

Doktor Neil Ratner beskriver Michael Jackson som en Peter Pan-figur utan någon som helst vilja att växa upp. Det ska ha berott på att stjärnan aldrig fick vara barn, utan kastades direkt in i rampljuset redan som liten.

– Han vägrade acceptera att den delen av livet var förbi, förklarar Neil Ratner till The Sun.

Men steget från intakt barnasinne till pedofilianklagelser är långt. De misstankar om att popstjärnan ska förgripit sig på barn, som nu uppdagats i och med dokumentären ”Leaving Neverland”, är inget Neil Ratner kändes vid. 

– Tro mig, om jag hade sett eller misstänkt... Jag vill inte vara i närheten av sånt där. Jag har inte överseende med sånt. Jag vill inte se barn misshandlas, säger Neil Ratner till The Sun och fortsätter:

– Jag är läkare. Det är min plikt att stoppa och motverka sådant från att hända. 

Däremot medger läkaren att han, med flera, försökte få Michael Jackson att ta itu med sina problem – och växa upp en gång för alla.

Michael Jackson avled 2009, 50 år gammal. Redan under sin livstid anklagades popstjärnan för att förgripa sig på minderåriga men han nekade hela tiden till anklagelserna och fälldes aldrig för brott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.