Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michael Jacksons hemliga porrgömma

Michael Jackson. Foto: Planet Photos / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS
Michael Jackson. Foto: Walter Mcbride / Retna Ltd. / WALTER MCBRIDE / RETNA LTD.

Polisen hittade en stor mängd grov porr vid ett tillslag i Michael Jacksons Neverland-ranch 2003.

Det avslöjar sajten Radaronline som tagit del av tidigare okända dokument från utredningen av den barnsexhärva artisten var indragen i.

Enligt polisrapporten ska Jackson ha haft materialet för att visa för unga pojkar.

– Objekten som tagits i beslag av polisen i Santa Barbara målar en mörk och skrämmande bild av Jackson, säger en utredare till Radaronline.

Det är Radaronline som skriver om de tidigare okända dokumenten som läckt från utredningen om barnsexanklagelserna mot Michael Jackson.

 

LÄS MER: Michael Jackson firade födelsedagen med tecknad film

 

Polisen hittade grov porr i Michael Jacksons ranch

Vid ett tillslag i november 2003 mot den framlidne artistens ranch Neverland i Santa Barbara i Kalifornien ska polisen ha hittat en stor mängd grovt pornografiskt material.

Radaronline har publicerat en tre minuter lång video från tillslaget och flera dokument som uppges komma från utredningen. Enligt sajten ska popikonen ha haft porr innehållande djurtortyr och sadomasochism. Tidningen beskriver materialet som "perverterat". Enligt sajten ska visst material föreställa barn i utsatta positioner.

 

LÄS MER: "Jag hade en relation med Michael Jackson"

 

Bilder av barntortyr

Polisen beslagtog 80 videofilmer, flera hårddiskar, anteckningsböcker, dokument, fotografier och ljudinspelningar under tillslaget.

– Objekten som tagits i beslag av polisen i Santa Barbara målar en mörk och skrämmande bild av Jackson, säger en utredare till Radaronline och fortsätter:

– Han hade också vedervärdiga och direkt chockerande bilder av barntortyr, bilder föreställande nakna barn och vuxna, bondage och sadomasochism.

Polisen i Santa Barbara har kommenterat Radaronlines uppgifter för tidningen Vanity Fair. Polismyndigheten uppger att man inte släppt något av materialet till medier, men bekräftar att stora delar av materialet tycks komma från utredningen.

Husrannsakan var en del av utredningen av barnsexhärvan. En privat utredare, som sajten uppger har direkt kunskap om utredningen, säger att polisrapporten hävdar att Jackson visade materialet för unga pojkar. Detta ska ha skett för att komma nära pojkarna.

Michael Jackson ska ha betalat för tystnad

Före detta åklagarbiträdet i Santa Barbara Ron Zonen, som medverkade i åtalet mot Jackson, kommenterar materialet i utredningen för Radaronline:

– Mycket av det här användes för att avtrubba barnen och Michael har erkänt att han lät flera barn ligga i hans säng under långa stunder.

Michael Jackson ställdes inför rätta och riskerade 20 års fängelse, efter att en ung pojke vid namn Gavin Arvizo trätt fram. Men artisten friades från alla anklagelser 2005.

Innan sin död betalade artisten enligt Radaronline ut nära 1,6 miljarder kronor till så många som 20 påstådda offer, i utbyte mot tystnad.

Michael Jackson hittades i juni 2009 medvetslös i sitt hem. Han avled 50 år gammal och dödsorsaken var en överdos av narkosmedlet propofol.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.