Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Michael Jacksons far är döende i cancer

Joe Jackson
Foto: AMAURI NEHN/THE GROSBY GROUP / STELLA PICTURES AMAURI NEHN/THE GROSBY GROUP
Janet Jackson
Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN
MIchael Jackson
Foto: DANNY MOLOSHOK / AP R-MOLOSHOK

Joe Jackson, Michael Jacksons far, har diagnostiserats med cancer och uppges vara i slutskedet, rapporterar TMZ.

När Janet Jackson tog emot priset "Impact Award", på årets "Radio Disney Music Awards", tackade hon sin far i sitt tal. 

– Han drev mig till att bli mitt bästa jag, sa Janet Jackson i talet. 

Joe Jackson, 89, har diagnostiserats med bukspottskörtelcancer och är inlagd på ett sjukhus i Los Angeles, där han kämpar för sitt liv. Hans fru Katherine Jackson, hans barn och flera släktingar har besökt honom under tiden på sjukhuset, rapporterar sajten TMZ. 

Joe Jackson är far till elva barn, bland barnen finns den framlidne musiklegenden Michael Jackson, och sångerskorna Janet Jackson och La Toya Jackson.

Den 23 juni hölls årets "Radio Disney Music Awards"-gala på Dolby Theatre i Los Angeles. Janet Jackson fick under galan ta emot priset "Impact Award" och valde att tacka sin far, Joe Jackson, i sitt tal. 

– Han drev mig till att bli mitt bästa jag, sa hon i talet.

Janet Jackson tackade även sin mor Katherine Jackson: 

– Hon gav den mest extraordinära kärlek du kan föreställa dig. 


LÄS MER: Bilden på Jacksons son förvånar fansen 


"Ingen av oss visste vad som pågick"

Joe Jackson insjuknade i bukspottskörtelcancer för några månader sedan och under de senaste veckorna har hans tillstånd försämrats. Sajten Daily Mail rapporterar om att Joe Jackson först stoppade familjen från att besöka honom och vägrade låta dem få se hans läkarjournal. Efter att familjen talade med Joe Jacksons manager, Charles Coupet, fick de till slut tillåtelse att besöka Jackson. 

Sonen Jermaine Jackson bekräftade den speciella situationen för sajten. 

– Ingen av oss visste vad som pågick. Vi ska inte behöva be om och tjata på att få träffa vår egen far, speciellt inte just nu. Vi blev sårade, sa han och berättade vidare:

– Han är väldigt svag och har inte lång tid kvar. Familjen behöver finnas vid hans sida, det är det enda vi vill under hans sista dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.