Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Michael Jacksons familj talar ut efter anklagelserna

Taj Jacksons, syskonbarn till Michael Jackson är en av de som slår tillbaka mot övergreppsanklagelserna i en ny dokumentär.
Foto: MAHI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Även syskonbarnet Brandi Jackson intervjuas i filmen.
Foto: Youtube
Michael Jackson gick bort 2009.
Foto: SANTA BARBARA COUNTY SHERIFFS DEPT. / STELLA PICTURES ZUMA PRESS

Flera personer från Michael Jacksons innersta krets, bland annat två av syskonbarnen, slår i en ny film tillbaka mot sexanklagelserna popikonen, skriver Vanity Fair

– Aldrig någonsin såg jag ett barn i närheten av Michael Jackson som såg ut att vara utsatt eller sårat, säger Brad Sundberg, tidigare medarbetare till stjärnan.

Den nya 30 minuter långa dokumentären ”Neverland Firsthand” finns på Youtube och ses som ett svar på de övergreppsanklagelser som framkommer i den omtalade dokumentärfilmen ”Leaving Neverland”

Utöver Brad Sundberg, intervjuas också syskonbarnen Taj och Brandi Jackson i den nya dokumentären. Båda slår nu tillbaka mot uppgifterna om Michael Jacksons sexövergrepp på flera olika pojkar.

I filmen menar Taj Jackson snarare att Michael Jackson själv var offret:

– När du är för snäll så utnyttjar människor det.

Wade Robson och James Safechuck, som båda säger sig ha blivit sexuellt utnyttjade av Jackson som barn, pekas i dokumentären dessutom ut som opålitliga opportunister som saknas bevis för sina påståenden. 

– Han vet hur man sätter sig själv i olika situationer där han tjänar på det ekonomiskt, säger Brandi Jackson om Wade Robson, som hon själv haft ett sju år långt förhållande med.


Den omtalade dokumentären om Michael Jackson kom tidigare i år.
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

”Neverland var en säker plats”

Enligt Brad Sundberg, mångårig nära medarbetare till Jackson, är bilden som ”Leaving Neverland” visar av Michael Jacksons hem felaktig. 

– Neverland var en fridfull, säker och rolig plats, säger han i dokumentären.

Syskonbarnet Taj Jackson har vid upprepade tillfällen försvarat sin farbror och startade bland annat nyligen en insamling för att finansiera en dokumentär där Jackson skulle tas i försvar. 

HBO-dokumentären ”Leaving Neverland” som kom i januari 2019 har fått stor uppmärksamhet, och både fans och flera av familjemedlemmarna har reagerat starkt på filmen.

Michael Jackson gick bort 2009 och har vid flera olika tillfällen anklagats för sexuella övergrepp mot pojkar. 

Senast 2005 friades han i en uppmärksammad rättegång. Han nekade då konsekvent till anklagelserna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.