Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michael Douglas förkrossad av pappa Kirks bortgång

Michael Douglas och pappa Kirk Douglas – som har gått bort.
Foto: BUCCI VINCE/ABACA / STELLA PICTURES/BUCCI VINCE/ABACA
Michael Douglas är ledsen över sin pappas bortgång.
Foto: DAVID J. PHILLIP / AP
Kirk Douglas svärdotter Catherine Zeta-Jones sörjer också.
Foto: Instagram

Den ikoniska skådespelaren Kirk Douglas har avlidit. 

Nu berättar hans son Michael Douglas och svärdottern Catherine Zeta-Jones om sorgen. 

”Till min älskling Kirk, jag ska älska dig för resten av mitt liv. Jag saknar dig redan. Sov gott”, skriver hon på Instagram. 

Under natten till torsdagen, svensk tid, kom beskedet att den ikoniska skådespelaren Kirk Douglas hade avlidit – 103 år gammal.

”Det är med enorm sorg jag och mina bröder måste berätta att Kirk Douglas har lämnat oss i dag”, skriver Michael Douglas på Instagram. 

Kirk Douglas har bland annat utsetts av American Film Institute till den 17:e främste manliga skådespelaren under 1900-talet. 

Han nominerades tre gånger till en Oscar för bästa skådespelare utan att vinna, men 1996 tilldelades han en heders-Oscar som ”en kreativ och moralisk kraft inom filmindustrin”. 

Sonens sorg efter bortgången

”För världen var han en legend, en skådespelare från filmens gyllene era som levde bra ändå in i sina sista år, en humanitär vars förpliktelse till rättvisa satte standarden för oss alla att se upp till”, skriver sonen Michael Douglas och fortsätter:

”Men för mig och mina bröder Joe och Peter var han bara pappa, för Catherine, en fantastiskt svärfar, och till hans barnbarn och barnbarnsbarn var han en fantastisk farfar, och till sin fru Anne, var han en fantastisk make”.

https://www.instagram.com/p/B8NCr7Ah40N/?utm_source=ig_web_copy_link

Svärdotterns sorg 

Skådespelaren är gift med skådespelaren Cathrine Zeta- Jones, 50, som också berättar om sorgen på Instagram. 

”Till min älskling Kirk, jag ska älska dig för resten av mitt liv. Jag saknar dig redan. Sov gott”, skriver hon till en bild när hon pussar sin svärfär på kinden.

Michael Douglas berättar att Kirk Douglas levde ett bra liv och att han lämnar ett arv av filmer bakom sig – men att det inte ska glömmas att han också kämpade för att hjälpa människor och ge frid till planeten.  

”Låt mig avsluta med de orden som jag sa till honom på hans sista födelsedag, som alltid kommer att vara sanna. Pappa – jag älskar dig så mycket och jag är så stolt över att vara din son”, avslutar Michael Douglas på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B8NOuvqnhbi/?utm_source=ig_web_copy_link

Anders Björkman om legendens bortgång

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.