Programledaren Anna Brolin konfronterar deltagarna om tabletterna. Foto: TV4Programledaren Anna Brolin konfronterar deltagarna om tabletterna. Foto: TV4
Programledaren Anna Brolin konfronterar deltagarna om tabletterna.  Foto: TV4
Michael Sjögren trodde först att produktionen skämtade. Foto: TV4Michael Sjögren trodde först att produktionen skämtade. Foto: TV4
Michael Sjögren trodde först att produktionen skämtade.  Foto: TV4
Anna Brolin. Foto: TV4Anna Brolin. Foto: TV4
Anna Brolin. Foto: TV4
Michael Sjögren skickades hem från TV4:s "Biggest loser" efter regelbrott. Produktionen kom på honom med att ha tagit in otillåtna tabletter. Foto: TV4Michael Sjögren skickades hem från TV4:s "Biggest loser" efter regelbrott. Produktionen kom på honom med att ha tagit in otillåtna tabletter. Foto: TV4
Michael Sjögren skickades hem från TV4:s "Biggest loser" efter regelbrott. Produktionen kom på honom med att ha tagit in otillåtna tabletter.  Foto: TV4

Michael, 50, kastas ut – efter upptäckten i rummet

Publicerad

Michael Sjögren skickades hem från TV4:s "Biggest loser" efter regelbrott.

Produktionen kom på honom med att ha tagit in otillåtna tabletter. 

– När jag kom hem bröt jag ihop och blev mer eller mindre sängliggandes, säger Sjögren.

"Biggest loser"-deltagaren Michael Sjögren, 50, skickades hem i veckans avsnitt. Produktionen hittade två tabletter i hans rum som de menade var starkt vätskeutdrivande. Sjögren säger själv att han trodde att det bara var ”muskeltabletter”.

– Jag trodde först att det var ett skämt för att de skulle få reaktioner på tv. Sen fick jag veta att jag skulle bli diskvalificerad och det fanns inget jag kunde göra. Hela min tillvaro bara rasade, säger han och fortsätter:

– Det var ganska brutalt. Alla deltagarna kom, vi grät och förstod ingenting. Allt var bara traumatiskt. 

Michael Sjögren menar att det som fanns på hans rum hade blivit godkänt av produktionen. 

– Mer än så var det inte. Jag tänkte inte mer på det för jag har aldrig tänkt att det där var något vätskeutdrivande. 

 

LÄS MER: Hoppar av ”Biggest loser” – innan tävlingen hunnit börja 

 

"Har varit en väldigt tuff tid"

Tiden som följde efter programmet spelades in hösten 2017 blev tuff för Michael Sjögren. 

– När jag kom hem bröt jag ihop och blev mer eller mindre sängliggandes. Det trappade upp 25 års helvete som jag har gått och gömt i kroppen. Det har varit en väldigt tuff tid. Att vara oskyldigt dömd är det som har varit det tuffaste, säger han. 

Även på Instagram riktar Michael Sjögren skarp kritik mot avsnittet i ett inlägg:

”Jag hoppas att ingen annan ska behöva bli så förödmjukad på detta sätt som jag blir i kvällens avsnitt. Avrättad utan rättegång och ihopklippt till enligt min mening en helt felaktig sanning”, skriver han.

Efter den svåra tiden börjar det äntligen lätta för Michael Sjögren, som i dag mår bättre och vill fokusera på positiva tankar. 

– Det viktigaste är att mina nära och kära vet vad som egentligen har hänt. Jag tänker komma på benen och bli starkare än någonsin. Jag tänker inte gå ut som en dålig förlorare, jag ger inte upp. Jag tänker köra mitt race nu och tänka positivt. Jag måste se framåt nu. 

 

LÄS MER: Gick till final i ”Biggest loser” – gick upp hela sin vikt igen 

 

Lotta Andersson, exekutiv producent på "Biggest loser-starkare tillsammans", menar att tabletter måste redovisas.

"I Biggest Loser finns det regler som deltagarna behöver förhålla sig till och om man bryter mot dessa regler så kan det få konsekvenser. En av reglerna handlar om att medicin och tabletter som tas med in på slottet måste redovisas för produktionen och dess läkare, och det handlar inte minst om deltagarnas välmående. Produktionen måste känna till vilken medicin de tar i samband med sin medverkan i tävlingen." skriver hon i ett meddelande.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag