Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mias tårar efter Penny Parneviks kroppsinsikt

Mia Parnevik säger att hon blir tårögd.
Foto: Instagram
Mamma och dotter kramar om varandra i reklamfilmen.
Foto: Instagram
Penny Parnevik berättar om vad hon är tacksam över med sin mamma.
Foto: Instagram
Mia Parnevik i reklamfilmen.
Foto: Instagram
Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / [downloaded]

Penny Parnevik har hyllats många gånger för att hon delar med sig bilder av sig själv utan filter – och vägrar bidra till osunda kroppsideal. 

Nu berättar hon på Instagram att mycket av inställningen kommer från sin mamma Mia Parnevik. 

”Tack vare henne har jag lärt mig att känna mig trygg, bekväm, och tacksam för min kropp”, skriver hon. 

Samtidigt hyllas hon av Mia Parnevik. 

Penny Parnevik, 25, har länge delat bilder på sig själv och sin kropp i sociala medier utan retuschering och hon vägrar att dra in sin mage – för att motverka sunda kroppsideal. 

– Det är jättekul att det blir en stor grej, men jag önskar att det vore helt naturligt. Jag tycker alla influencers borde börja göra så. Det är tråkigt med dem som lever ett låtsasperfekt liv, när alla vet att det inte ser ut så. Jag känner nästan att jag har en skyldighet inför mina följare att de vet hur jag ser ut på riktigt. Vem som helst när de sitter ner får rullar på magen, det är bara härligt, har hon tidigare berättar i en intervju. 

 ”Äntligen någon som har min kropp”

I samma intervju berättade hon också att den avslappnade inställningen till kroppen till stor del kommer från sin egen mamma Mia Parnevik, 54, och hennes sida av släkten. 

– De bara är sig själva, de pratar aldrig om vikt på ett negativt sätt, de bara lever livet. Man äter det man vill äta och försöker vara hälsosam. Så jag har vuxit upp med det och aldrig haft så stora kroppskomplex. 

När hon lägger upp den typen av bilder är det många som hör av sig. 

– Som influencer visar man ofta en bild av ett liv som folk vill ha, men jag tycker det är tråkigt. Det var många som kommenterade ”äntligen någon som har min kropp”, ”äntligen någon som ser ut som mig”, har Parnevik tidigare berättat. 

Mia Parneviks tårar

Och nu är hon och mamma Mia Parnevik med i en reklamfilm för Cubus där de sitter på en var sin stol i underkläder och pratar om varandra. 

– Jag är tacksam över att hon är så fri i sig själv, att hon är en sån mjuk, glad, fin, omtänksam dotter och jag är väldigt stolt och tacksam över henne. Hon är alltid sig själv, mest hela tiden, säger Mia Parnevik i reklamfilmen och ögonen tåras. 

– Usch nu blir jag alldeles tårögd, fortsätter hon.

Penny Parnevik berättar i samma video att hon är mest tacksam över hur nära de är. 

 – Hon är alltid min mamma först, vi kommer alltid vara mamma och dotter innan vi är vänner.

Till videon skriver Penny Parnevik att hon har fått mycket med sig från sin mamma. 

”Tack vare henne har jag lärt mig att känna mig trygg, bekväm, och tacksam för min kropp. Vilken förebild att ha Mia Parnevik som mamma!”. 

Farah Abadis blåsning om Danny Saucedo: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.