Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mias rädsla för familjen – efter nära vännens död

Mia Parnevik berättar om den tuffa tiden och insikten. Foto: PONTUS HÖÖK
Mia Parnevik är i sorg över nära vännens död. Foto: TV3 / TV3

Mia Parnevik förlorade nyligen sin nära vän Chris Cline i en helikopterkrasch.

Nu berättar hon om sorgen – och den planerade resan till Bahamas som avbokades bara någon vecka innan.

– Vi skulle också till deras ö, om vi ville, med vår familj med samma helikopter, säger Mia Parnevik i sin podcast.

Kolmiljardären Chris Cline, 60, avled i början på juli i en helikopterkrasch i Bahamas.

Amerikanen var ex till Elin Nordegren och nära vän med paret Mia och Jesper Parnevik. I sin podcast ”Parnevik & Engblom” berättar Mia Parnevik nu om ögonblicket när hon fick dödsbeskedet.

Klockan var 03.30 och parets yngsta son Phoenix kom inspringandes i deras sovrum.

– Han är uppjagad, osammanhängande, ”there's been a crash, the Clines, there's been a helicoptercrash”. Jag sätter mig upp i sängen och tittar på Jesper som också sitter upp, berättar Mia Parnevik i podcasten och fortsätter:

– Mitt hjärta sjönk och tankarna snurrade. Nej inte Chris. Jag letade febrilt i telefonen efter nummer till Chris familj för att ta reda på om det här verkligen var sant. Inget svar. Vi fick vänta. Jag kröp över till Jesper och in i hans famn och vi låg där som två små barn, omslingrade och vaggade varann medan katastrofen sjönk in.

Mia Parneviks önskan: ”Strödd i naturen i havet över Bahamas”

Framåt gryningen kom bekräftelsen att vännen hade avlidit. Samtidigt gavs fler detaljer – sammanlagt hade sju personer dött i kraschen, däribland Chris 22-åriga dotter Kameron.

– Deras privathelikopter hade kraschat i havet strax efter start från deras hem på Bahamas. Tankarna snurrar – för någon vecka sedan hade vi avbokat samma resa. Vi skulle också till deras ö, om vi ville, med vår familj med samma helikopter, säger Mia Parnevik i podcasten och tillägger:

– Allt blir overkligt.

Tragedin har fått Mia Parnevik att fundera över livet – både hur hon väljer att leva och hur hon vill ha det när hon inte längre finns.

– När jag dör vill jag bli strödd i naturen i havet över Bahamas. Där våra bästa semestrar varit, säger hon i podcasten.

Mia Parnevik fortsätter att berätta hur tacksam hon är över allt hon har i sitt liv och det hon har fått vara med om – kärleken Jesper, fyra barn och alla nära vänner världen över.

– Jag bestämde mig tidigt för att fylla livet med så mycket jag bara kan. Jag vill ha många runtomkring mig, jag vill leva stort, säger hon i podcasten.

Expressen har sökt Mia Parnevik.