Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mia Skäringers tårar efter läkarens ord

Mia Skäringer.
Foto: Anna-Karin Nilsson / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Mia Skäringer gästar "Hellenius hörna".
Foto: Faksimil TV4

Mia Skäringer berättar i TV4:s "Hellenius hörna” om sin utbrändhet.

Under föreställningen med ”Avig Maria” började hennes kropp långsamt lägga av.

– Jag hade dödsångest, jag började tänka att jag kanske inte skulle få vara kvar med mina barn, så dåligt mådde jag, säger Mia Skäringer i ”Hellenius hörna”.

Mia Skäringer, 40, har varit sjukskriven i ett halvår och berättar om sin utbrändhet i ”Hellenius hörna”. Det var under sin turné med föreställningen ”Avig Maria” som skådespelaren kände att något inte stämde.

– Min kropp började långsamt lägga av. När jag stod på scen var jag tvungen att gäspa för att få luft. Jag hade kramp i bröstet och fick en nerv i kläm så jag tappade känseln i halva ansiktet. Men jag skulle ju stå på scen ändå, jag ger aldrig upp. Jag kommer antagligen dö på scen när det är dags för det, säger Mia Skäringer.

När Mia Skäringer fick svårt att få luft och hade yrsel sökte hon läkarvård akut ett par gånger, och hon kom till en bra läkare som kände igen symptomen.

– Jag ville ju ha en spruta eller tablett och sen fortsätta spela in. Men där satt jag och grät hos läkaren, och det fanns ju ingen spruta eller tablett. Läkaren sa till mig; om du inte förstår och om du inte låter mig sjukskriva dig så kommer vi träffas på bårhuset, säger Mia Skäringer i programmet.


LÄS MER: Mia Skäringer hyllad efter text om utmattning


Mia Skäringer: ”Trodde aldrig det skulle hända mig”

Mia Skäringer berättar i programmet att hon tappade bort sig när hon var ute och körde bil, och hennes minne påverkades av sjukdomen.

– Jag trodde aldrig det skulle hända mig. Jag blev jätterädd, jag glömde bort namn. Till och med mina barns namn har jag glömt bort. Jag har inte kunnat placera människor jag mött. Ibland har jag stått framför en person och sett att deras mun rör på sig, men inte hört vad de sagt, säger Mia Skäringer i programmet.


LÄS MER: Mia Skäringer sjuk – tvingas ställa in


Mia Skäringer: ”Kommer inte jobba så mycket igen”

Mia Skäringer skulle börja spela in andra säsongen av ”Ack Värmland” och uppföljaren till "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” när hon blev sjukskriven. Men Mia säger i programmet att man kommer till en punkt där jobbet blir ganska oviktigt.

– Jag hade dödsångest. Jag började tänka att jag kanske inte skulle få vara kvar med mina barn, så dåligt mådde jag. Det är också svårt att bevisa för någon hur sjuk man är, det finns mycket fördomar kring utmattning och utbrändhet. Till slut kommer man till en punkt när jobbet är ganska oviktigt.

Mia Skäringer berättar att hon mår bättre i dag, och har varit hemma mycket med sina barn och återhämtat sig.

– Nu bromsar jag och stryker grejer när jag känner att det blir för mycket. Jag har ingen bra simultanförmåga. Förr kunde jag ha flera bollar i luften, nu kan jag knappt ha en boll i luften. Jag kommer inte jobba så mycket igen, säger Mia Skäringer.

”Hellenius hörna” sänds söndagar 20.00 på TV4.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.