Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Skäringer fick nog – tar kamp mot kroppshets

Nu avslöjas Mia Skäringers nya projekt - tv-serien ”Kroppshets” kommer att sändas i tre delar på SVT under hösten.Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN
– Kvinnokroppen är ju jävligt humoristisk egentligen, men vi har på något sätt fastnat vid att vi är här för att behaga någon annan, säger hon på Instagram. Foto: LEIF GUSTAFSSON
Mia Skäringer har tidigare gjort sig känd för sitt enagegemang i olika frågor, som exempelvis människors utsatthet och jämlikhet mellan könen. Foto: LEIF GUSTAFSSON
– Vi måste vara snygga och är vi roliga får vi inte vara för roliga. Det finns så mycket pekpinnar, det är bara att skita i alltihop. Man får vara snygg, rolig och ful – man får blanda som man vill, så som man är som människa och som livet är, säger Mia Skäringer i klippet.Foto: SVEN LINDWALL

Nu avslöjas Mia Skäringers nya projekt - tv-serien ”Kroppshets” kommer att sändas i tre delar på SVT under hösten.

Programmet presenterades under tisdagen på SVT:s pressdag. 

Mia Skäringer var inte på plats men avslöjade tankarna bakom programmet på sitt Instagramkonto.

– Kvinnokroppen är ju jävligt humoristisk egentligen, men vi har på något sätt fastnat vid att vi är här för att behaga någon annan, säger hon.

Komikern och skådespelaren Mia Skäringer är aktuell med ett nytt tv-projekt på SVT.

En ny tv-serie i tre delar vid namn ”Kroppshets” kommer att sändas i tre delar under hösten.

Programmet presenterades under tisdagen på SVT:s pressdag. Mia Skäringer använder ofta sociala medier för att få ut sina budskap och detta gällde även vid detta tillfälle då Mia Skäringer inte själv fanns på plats.

– Att belysa alla perspektiv, från det innersta till det yttersta, av all denna kroppshets, säger hon i ett klipp på Instagram.

Mia Skäringer är sedan tidigare känd för sitt engagemang i olika frågor, exempelvis människors utsatthet och jämlikhet mellan könen. 

 

LÄS MER: Mia Skäringers protest 

 

”Finns så mycket pekpinnar”

På Instagram har Mia Skäringer lagt upp ett klipp där hon pratar om sin kommande tv-serie.

– Kvinnokroppen är ju jävligt humoristisk egentligen, men vi har på något sätt fastnat vid att vi är här för att behaga någon annan och att vi måste vara på vissa sätt, säger hon och fortsätter:

– Vi måste vara snygga och är vi roliga får vi inte vara för roliga. Det finns så mycket pekpinnar, det är bara att skita i alltihop. Man får vara snygg, rolig och ful – man får blanda som man vill, så som man är som människa och som livet är. Det är en gammal fix idé. I frigörelsen att få vara rolig i sin kvinnokropp ligger det väldigt mycket. 

https://www.instagram.com/p/BmctWMfhRIg/?hl=sv&taken-by=miaskaringerlazar

I november ger sig Mia Skäringer även ut på turné med sin show ”Avig Maria – No more fucks to give”.

Expressen har sökt Mia Skäringer som avböjer att kommentera.

 

LÄS MER: Mia Skäringers ilska efter bilderna - ser sjuka ut  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.