Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Skäringers miljonframgång – stora braksuccén

Mia Skäringer med föreställningen ”Avig Maria – No more fucks to give”.Foto: ANNIKA BERGLUND / BLIXTEN & CO
Mia Skäringer drar in miljoner.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
2018 blev ett lukrativt år för Mia Skäringer.Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Mia Skäringers föreställning ”Avig Maria – No more fucks to give” har blivit en historisk succé.

I takt med utsålda arenor rullar pengarna i – och ifjol tredubblade komikerns Loblou 4 AB sin omsättning.

Under 2019 lär omsättningen fortsatt öka då stjärnan i höst ger sig ut på en efterlängtad ishallsturné.

– Ja, vad ska jag säga. Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till, säger Mia Skäringer i ett uttalande på sin hemsida.

Succén är ett faktum för komikern Mia Skäringer, 42, och hennes föreställning ”Avig Maria – No more fucks to give” som fortsätter att skörda framgångar.

Nu står det klart att ekonomiskt gick 2018 ännu bättre än 2017 för den folkkära komikern. Under 2018 nästintill tredubblade Mia Skäringers och maken Gabriel Lazars bolag Loblou 4 AB:s omsättning – vilket är ett rejält lyft från 2017.

Omsättningen 2018 landade på drygt 15,2 miljoner kronor – vilket var nästan tio miljoner mer än året innan då intäkterna stannade på 5,7 miljoner kronor.

– Ja, vad ska jag säga. Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till. Jag väntade så länge på att kunna formulera mig och att hitta orden så det tåls verkligen att sägas igen och igen, har hon tidigare sagt i ett uttalande på sin sajt.

Mia Skäringers pengaimperium – efter historiska succén

Likaså rörelseresultatet ökade markant – från 3,4 miljoner kronor 2017 till 10,5 miljoner kronor under 2018.

Men i takt med framgången ökade även personalkostnaderna. I fjol landade de på 3,7 miljoner kronor, till skillnad från 2017 då summan låg på drygt en halv miljon.

Samtidigt har man lämnat ett koncernbidrag på 10,5 miljoner kronor till Red TM and Event AB som också ingår i Mia Skäringer och maken Gabriel Lazars imperium.

Även bolaget Loblou AB har gått över förväntan. Förra året gjordes en vinst efter skatt på 6,4 miljoner kronor. Det kan jämföras med en förlust på 81 000 kronor föregående år. 

Bolaget har även sålt en fastighet i Kullavik i Kungsbacka kommun för 11,1 miljoner kronor. När bolaget köpte det hösten 2012 gav man 8 175 000 kronor för det. I stället har man nu köpt en ny fastighet i samma område som den förra. Priset var 17 650 000 kronor. 

Varumärkesskyddat – sitt eget namn

Pengasuccén kommer knappast som en förvåning för Mia Skäringer som sålt ut föreställning efter föreställning. Komikern lyckades med det historiska konsttycket att sälja ut Ericsson Globe fem gånger, vilket är ett nytt rekord.

Ett annat tydligt tecken på framgången är att artisten nu varumärkesskyddat sitt eget namn Mia Skäringer, men även föreställningsnamnet ”No more fucks to give” – samt dess förkortning ”NMFTG” i klasser som tryckta publikationer, podcastsändningar och väskor.

I höst lär Skäringers pengasuccé fortsätta då hon tar sin hyllade föreställning på en ishallsturné i Sverige och Norge. Sjutton föreställningar blir det allt som allt, varav sex stycken redan nu är slutsålda vilket tyder på att Mia Skäringers ekonomiska succé kommer att fortsätta peka spikrakt uppåt även under 2019.

Mia Skäringer, 42:

Fick sitt första genombrott med ”Roll on” som sändes i P3 2004-2007. Radioprogrammet ledde hon med Klara Zimmergren, och här fick publiken stifta bekantskap med både Tabita och Gulletussan. Succén flyttade senare till SVT under namnet ”Mia och Klara”.

 

2010 hade ”Solsidan” premiär på TV4, och tittarna får för första gången möta Skäringer som Anna .

Samma år ger hon sig även ut med sin första show ”Dyngkåt och hur helig som helst” baserad på hennes bok med samma namn”.

 

2013 börjar intervjuprogrammet ”Mia på Grötö” att sändas i TV4. 2015 får vi även se henne i humorserien ”Ack Värmland”, samt i den första versionen av showen ”Avig Maria”.

 

2017 startades podcasten ”Skäringer och Manneheimer” tillsammans med Anna Mannheimer.

 

2018 sändes Mia Skäringers dokumentärserie ”Kroppshets” på SVT.

 

Förra året Guldbaggenominerades hon för sin insats som Anna i ”Solsidan”.

Mia Skäringers ekonomi 2018:

Red TM and Event AB

Omsättning: 0 kronor

Resultat efter finansnetto: -77 000 kronor

Eget kapital: 2 451 179 kronor

 

Mgahl AB - tidigare Skäringer produktion

Omsättning: 0 kronor

Resultat efter finansnetto: -42 000 kronor

Eget kapital: 3 384 542 kronor

 

LOBLOU 4 AB 

Omsättning: 15 241 830 kronor

Resultat efter finansnetto: 10 549 kronor

Eget kapital: 1 402 805

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.