Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skäringers kroppsbudskap – uppmaningen i bilden

Iklädd baddräkt poserade Mia Skäringer framför kameran i SVT-serien ”Kroppshets”. Allt för att visa hur lätt det är att sedan retuschera bilden.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: EMMA SVENSSON / BLIXTEN & CO

Mia Skäringer gör succé i hela landet med sin humorshow ”No more fucks to give”, som på lördag intar Tele2 Arena i Stockholm.

Nu delar profilen med sig av ett starkt budskap kring kvinnokroppen, som hon försöker applicera på sitt eget liv.

”Använd hela din kvinnokropp. Den är så jävla rolig när man släpper den fri”, skriver Mia Skäringer på Instagram Story.

Mia Skäringer fortsätter göra succé med sin humorföreställning ”No more fucks to give”, som börjar gå mot sitt slut. Den sista föreställningen hålls i Kristianstad den 30:e november, då Skäringer tvingades ställa in två föreställningar tidigare i höst på grund av lunginflammation.

”Solsidan”-profilen är känd för sina feministiska uttalanden, och har bland annat gjort SVT-programmet ”Kroppshets”, där hon med hjälp av andra profiler – som Stina Wollter – undersökte normer kring kropp och utseende. I serien tittade Skäringer närmare på sin egen resa att acceptera sig själv och bli nöjd med sitt utseende.

Skäringers kroppsbudskap

På Instagram Story delar den populära profilen nu med sig av ett viktigt budskap om att våga vara både fin och ful som kvinna.

”Använd hela din kvinnokropp. Den är så jävla rolig mär man släpper den fri. Och det finns ingen motsättning i att vara ful och fin. Snarare en uttråkade uttorkande enformighet att endast sträva efter att vara fin. Som att leva halvt förlamad. Halt dold. För vems skull? Dessutom blir den fina sidan så oerhört mycket finare från djupet när den fula får vara med. Den fula gör den fina levande”, skriver Mia Skäringer på Instagram Story.

 ”Finns ingen kvinnlig konkurrens”

Det är långt ifrån första gången Mia Skäringer sprider feministiska budskap på sina sociala medier. Efter sin senaste show i Stockholm, då i Globen, skrev hon om vikten av att kvinnor tar mer plats och stöttar varandra.

”Det finns ingen kvinnlig konkurrens. Den dog av sig själv när vi inte behövde ta den plats som ”han” skapat åt oss längre. När vi inte behövde springa runt ” honom” som sista stolen i hela havet stormar. När vi inte längre orkade vara tacksamma”, skrev Mia Skäringer då.

Expressen har sökt Mia Skäringer för en kommentar.

Detta är Mia Skäringer

Hyllad komiker, skådis och programledare. Detta är Mia Skäringer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.