Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mia Skäringers fasad på festen med vännerna

Mia Skäringer berättar om sina känslor på en festlig tillställning.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Hampus Nessvold gör podcast ihop med Skäringer.
Foto: OLLE SPORRONG

Är Mia Skäringer en partyprisse? Nja, enligt henne själv. 

Under en festlig middag med sina vänner ville hon till slut bara gå hem. 

– Jag tål ingen alkohol, sminket har börjat rinna, man luktar lite kaninsvett. Psyket är med, jag är med och skojar, man tror att jag är pigg men ack vad man bedrar sig, berättar hon i sin nya podcast ”Skäringer & Nessvold”.  

Mia Skäringer, 45, har blivit med podcast tillsammans med vännen Hampus Nessvold, 25, och i det senaste avsnittet berättar komikern hur hon under kvällens sena timmar kämpade sig igenom ett 50 årsfirande för sin vän.  

Under kvällen bjuds det vilt på alkohol i alla olika former, bland annat fina vita- och röda viner som ska drickas till speciella tillfällen. 

– Då börjar ju oron reda i mig, hur ska jag hålla? För vi kanske håller på till elva, berättar Skäringer i podcasten och forstätter: 

– Och alla bredvid mig klarar ju av att dricka, det klart det var lite kvar här och där, men jag hade ingen ordning på mina glas. Alla såg ju att jag inte drack ur fel glas hela tiden, jag drack inte bara ur mitt eget utan ur andras glas fastän det var lite corona att vi ska hålla ordning, skrattar hon. 

”Man luktar lite kaninsvett”

Vid 23 är Mia Skäringer helt slut fysiskt. 

– Då pratar jag inte psykiskt, för psyket är med men kroppen, gamlingen är trött, säger hon och förklarar: 

– Man har suttit, man är stinn, man har fått lite huvudvärk av det här tunga röda, jag tål ingen alkohol, sminket har börjat rinna, man luktar lite kaninsvett. Psyket är med, jag är med och skojar, man tror att jag är pigg men ack vad man bedrar sig för jag är helt slut och vill bara hem och dra av mig alla kläder. Jag orkar inte mer, skrattar hon. 

Och då ställer sig en person upp på festen och säger att det finns två vägar att gå, en är att ta det lugnt och sen avrunda festen, den andra är att maxa och sen ”skjuta ut oss”. 

– Då sa jag till honom att du får ju detta att låta som att jag har ett val. Vi har två vägar att gå, hur skulle du göra för att skjuta ut en sån person som mig? Jag ser ju framför mig att de får trycka in mitt arsel i en sån där kanonkula som hos Kalle Anka och tända eld på en bomb och sen flyger jag i väg, skrattar Skäringer. 

Förändringen på fester

Hon förklarar att en hel del saker har ändrats för henne. 

– Jag har inte ens det gunget i bootsen längre. Jag har ju problem med hela höftpartiet. 

Hampus Nessvold skrattar och menar att det inte är så illa. 

– Det är allvarligt, det här är en sorg, det är på riktigt, skrattar Skäringer och fortsätter: 

– Jag har inte peppen, jag har inte inskjutet, jag har mer ett inblås. 

Skäringers nya karriärsdrag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.