Tar upp övergreppen. "Jag gillar att man vågar uggla i det som är allvarligare", säger Mia Skäringer. Foto: Lennart Rehnman
Tar upp övergreppen. "Jag gillar att man vågar uggla i det som är allvarligare", säger Mia Skäringer. Foto: Lennart Rehnman

Mia Skäringer: "Vet inte om jag älskar mig"

Publicerad

Mia Skäringer har hela sitt liv brottats med dålig självkänsla.

I "Mia på Grötö" drar hon sig inte för att ta upp svåra samtalsämnen med sina gäster.

Och i morgondagens premiär av sin nya pratshow talar skådespelerskan och Peter Jöback om de sexuella övergrepp de utsatts för.

Mia Skäringer, 36, är hyllad, både som skådespelare och komiker, och i morgon debuterar hon som programledare i TV4:s "Mia på Grötö".

Komikerstjärnan har aldrig gillat att gå på fester, därför ville hon utmana sig själv genom att bjuda in människor hon är nyfiken på.

- Jag bor ju i Göteborg så jag träffar väldigt få av mina kolleger eftersom jag sällan går på mingelfester. Jag hade lust att utmana mig själv lite socialt och bjuda hem ett gäng, säger hon.

- Jag gillar att man vågar uggla i det som är allvarligare också i ett program som går i TV4 med alla reklamavbrott. Att man vågar vara i det.

Mia har en trasslig bakgrund. Som ung blev hon våldtagen, något hon själv berättat om i föreställningen "Dyngkåt och hur helig som helst".

Att ha utsatts för sexuella övergrepp är någonting hon delar med artisten Peter Jöback, 41, som gästar premiärprogrammet.

- Det blir känslosamt när man talar med någon som vet exakt vad man själv upplever, säger Mia.

"Blir rörande"

- Det blir rörande när en vuxen man och vuxen kvinna och har så olika liv men ändå så mycket gemensamt som vi har.

För några år sedan gick hon in i väggen efter att ha pressat sig själv för hårt i sitt arbete. 2012 var ett år med fullspäckat schema. Efter inspelningarna av "Solsidan" i somras fick Mia sitt tredje barn, en son, tillsammans med sambon Gabriel Lazár, 29.

"Jag kan falla pladask"

Två månader senare började inspelningarna.

Hon har hela sitt liv dragits med prestationsångest och dålig självkänsla.

- Å ena sidan har jag en fruktansvärt bra självkänsla och bra självförtroende. Sen har jag även motsatsen. Jag kan falla pladask och inte tro på något.

Att åldras och bli mamma har gjort henne mer trygg.

- Ja, jag tycker om mig. Men jag vet inte om jag älskar mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag