Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Skäringer öppnar sitt innersta: Avslöjar mörkret i ny bok

Mia Skäringer är en av Sveriges största komiker och skådespelare.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Mia Skäringer under inspelningen av SVT-programmet ”Kroppshets” 2018.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / TT NYHETSBYRÅN

Mia Skäringer öppnar sitt innersta: Snart släpper hon boken ”Maria – En kvinnlig komikers dagbok”. 

I den berättar hon om mörkret – men också ljuset. 

– Bakom en kvinnlig komiker finns alkoholproblem och ensamhet, depressioner och självförakt, säger Mia Skäringer på Instagram. 

Mia Skäringers succépodcast med Anna Mannheimer har lagts på is men snart släpper den förstnämnda boken ”Maria – En kvinnlig komikers dagbok”. I den berättar hon öppenhjärtligt om resan till att bli en av Sveriges största komiker. 

”Mia berättar personligt om sin uppväxt i Kristinehamn, om ett kärleksfullt men också oroligt hem kantat av alkoholmissbruk och psykisk ohälsa, om självskadebeteenden och självhat, om smärtsamma minnen av övergrepp. Men även om värmen och humorn, om en familj där skrattet och skämten varit en överlevnadsstrategi”, går det att läsa i beskrivningen av boken. 

”Det finns sorg”

Skäringer beskriver även själv boken med ett par känslosamma ord på Instagram. 

– Bakom en kvinnlig komiker finns sorg. Bakom en kvinnlig komiker finns andra kvinnors lidande och deras osynliga liv. Bakom en kvinnlig komiker finns män som förminskar och känner sig förminskade. Bakom en kvinnlig komiker finns kränkta luftrum och barn som längtar efter sin mamma, läser hon i en video. 

Skäringer berättar att boken kommer avhandla ämnen som ätstörningar, självskadebeteende och psykisk ohälsa. 

– Bakom en kvinnlig komiker finns alkoholproblem och ensamhet, depressioner och självförakt. 

Mia Skäringer läser om sin bok på Instagram.
Foto: Instagram

Mias tredje bok

Hon läser vidare: 

– Bakom en kvinnlig komiker finns ångesten, den utan gloria, den som aldrig fått förklara sig eller blivit förstådd. Den som aldrig varit intressant, den som tystat sig med röster i skuggen av hans för att inte störa ordningen i rummet, den sedan urminnes tider. 

”Maria – En kvinnlig komikers dagbok” blir Mia Skäringers tredje bok. Sedan innan har hon släppt ”Dyngkåt och hur helig som helst” och ”Avig Maria”. 

”Maria – En kvinnlig komikers dagbok” kommer ut i slutet av maj 2021.
Foto: Simon Attwater och Mini Gemoll, House / Förlag Lind&Co
https://www.instagram.com/p/COfWwfap0hz/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.