Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Skäringer historisk med succéföreställningen

Mia SkäringerFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Från Mia Skäringers föreställning "Avig Maria – No more fucks to give".Foto: ANNIKA BERGLUND / BLIXTEN & CO

Mia Skäringer har satt nytt publikrekord – fem kvällar i rad var hennes scenföreställning utsåld i Ericsson Globe.

Nu står det klart att ”Avig Maria – No more fucks to give” får ännu en omgång.

– Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till, säger hon i ett uttalande på sin sajt.

Mia Skäringers, 42, scenshow går under namnet ”Avig Maria – No more fucks to give”. Det har blivit en succé för skådespelaren och komikern som slog igenom med radioprogrammet ”Roll On” tillsammans med Klara Zimmergren, 52, för 15 år sedan. 

Hittills har turnén sålt över 210 000 biljetter. Hon har sålt ut Ericsson Globe fem gånger, vilket är ett nytt rekord.

”Det är jag, Metallica, Eminem och Kent. Alla ni som är så intresserade av försäljningssiffror. Som räknat om och förbi. Förenklat och förklarat min framgång. Reducerat mig till en 'kvinnlig komiker' som hade tur i tiden. Vi har ett nytt resultat. Jag klarade mig fint utan ryggdunk. Utan att någonsin tänka på att jag är kvinna”, skriver Skäringer på Instagram.

Nu står det klart att turnén återvänder i höst. Det blir ett sjätte uppträdande i Globen i Stockholm den 14 november, och Scandinavium i Göteborg får ett tredje besök 11 november.

– Ja, vad ska jag säga. Jag är så lycklig att få säga allt jag säger i min föreställning under en hel turnésväng till. Jag väntade så länge på att kunna formulera mig och att hitta orden så det tåls verkligen att sägas igen och igen, säger hon i ett uttalande på sin sajt.

 

 

Mia Skäringers ord om succén

Skäringer utvecklar sina tankar kring framgången på Instagram: 

”Jag har övat mig på den här stunden i hela mitt liv. Jobbat arslet av mig. Jag har inte bara skapat mitt eget material utan även mitt eget utrymme. Min egen scen. Nej, jag har kanske inte skrutit så jävla mycket. Och definitivt inte fjäskat för branschen. Inte haft några fancy kändis-premiärer. Jag släppte klungan. Avstod från att simma medströms i ankdammen, för att jag helt enkelt är jävligt ointresserad. För att jag inte mår bra där.”

Underhållaren menar att det är hennes kompromisslöshet som gjort att hon tagit sig dit hon är i dag:

”I efterhand är det kanske det jag är mest stolt över i hela min karriär. Att jag vågade göra det som passade mig utifrån den människa jag är och det jag trodde på. Och att det just är den kompromisslösheten som tagit mig ut på den här spetsen”, skriver hon.

 

 

Hyllas av publik och kolleger

Mia Skäringer har gjort sig känd för att vara sårbar och öppenhjärtig i sina föreställningar, något som syntes redan i showerna ”Dyngkåt och hur helig som helst” (2010), samt ”Avig Maria… och sångerna jag gråtit till” (2015). Den sistnämnda föreställningen sågs av 60 000 personer. 

Publikens vrål när Mia Skäringer kliver in på scen är öronbedövande. Podcastkollegan Anna Mannheimer, 55, förstår varför:

”Mia är så fantastiskt bra. Rolig som fan, har en otrolig scennärvaro, sjunger brallorna av oss och är både intelligent och varm. Hon delar dessutom väldigt ärligt med sig av sig sitt liv och har ett mjukt och känsligt finger rätt in i sin samtid,” har Anna Mannheimer skrivit ett mejl. 

Mia Skäringer är skådespelare, manusförfattare och författare. Tidigare har hon medverkat i tv-succéer som ”Mia och Klara”, ”Ack Värmland” och ”Solsidan”.

Mia Skäringer

Mia Skäringer, 42:

Fick sitt första genombrott med ”Roll on” som sändes i P3 2004-2007. Radioprogrammet ledde hon med Klara Zimmergren, och här fick publiken stifta bekantskap med både Tabita och Gulletussan. Succén flyttade senare till SVT under namnet ”Mia och Klara”.

 

2010 hade ”Solsidan” premiär på TV4, och tittarna får för första gången möta Skäringer som Anna .

Samma år ger hon sig även ut med sin första show ”Dyngkåt och hur helig som helst” baserad på hennes bok med samma namn”.

 

2013 börjar intervjuprogrammet ”Mia på Grötö” att sändas i TV4. 2015 får vi även se henne i humorserien ”Ack Värmland”, samt i den första versionen av showen ”Avig Maria”.

 

2017 startades podcasten ”Skäringer och Manneheimer” tillsammans med Anna Mannheimer.

 

2018 sändes Mia Skäringers dokumentärserie ”Kroppshets” på SVT.

 

Förra året Guldbaggenominerades hon för sin insats som Anna i ”Solsidan”.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.