Mia Skäringer fick besök i drömmen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I drömmen förutspådde Mia Skäringers gammelmormor att manusförfattarens pappa snart skulle gå bort.
Foto: Anna-Karin Nilsson

I drömmen förutspådde Mia Skäringers gammelmormor att manusförfattarens pappa snart skulle gå bort.

I måndagens avsnitt av "Vem tror du att du är" berättar Skäringer den speciella historien.

- Jag förstod att det var gammelmormor som sa till mig "Du behöver inte bekymra dig, jag tar hand om honom", berättar hon i programmet.

I SVT-serien "Vem tror du att du är" djupdyker kända profiler i sina förfäders historia.

Till det andra avsnittet har turen kommit till manusförfattaren Mia Skäringer. Programmet börjar med att Skäringer reser upp till Värmland för att genom arkiv vandra i sin mors släktingars fotspår.

Hon guidas genom dramatiska kvinnoöden, fattigdom och utomäktenskapliga barn.

På landsarkivet i Göteborg söker hon vidare på sin fars sida - och upptäcker en hel prästsläkt som sträcker långt tillbaka i tiden. En av prästerna, Peder Jensen Giedde, fick i mitten av 1600-talet en uppenbarelse i sin dröm.

Mia Skäringer får rysningar

Natten innan hans sista predikan i kyrkan dök många av hans förfäder upp i drömmen, de förkunnade prästens kommande död.

Dagen därpå tog Peder farväl till sin församling och dog ett par dagar senare.

Mia Skäringer får rysningar när hon hör berättelsen. Hon har själv har upplevt något liknade i en dröm för sex år sedan.

- Då sa min gammelmormor "Du behöver inte oroa dig han ska komma hem nu". Det fanns en annan man i min bekantskap som var äldre och som låg på lasarett då, så jag trodde det var han. Jag förberedde mig på det, säger hon i programmet.

Ett kort tag efter det gick hennes far bort i en bilolycka.

- Jag förstod att det var gammelmormor som sa till mig "Du behöver inte bekymra dig, jag tar hand om honom", berättar Skäringer i programmet.

"Vem tror du att du är" sänds i SVT 1 på måndagar klockan 20.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.