Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Parneviks ursäkt till Peg – efter fem år

Mia Parnevik ångrar hur hon i vissa situationer agerade mot sin förstfödda dotter.Foto: PONTUS HÖÖK
Peg Parnevik får en ursäkt av mamma Mia för hur hon agerade när Peg var i tonåren.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Mia Parnevik är missnöjd med sitt föräldraskap.

I senaste avsnittet av podcasten ”Parnevik och Engblom” ber hon med tårar i rösten sin förstafödda dotter Peg om ursäkt.

– Alla behöver ett förlåt, och ibland glömmer man bort att säga det i processen när man är mitt i det, säger Mia Parnevik.

Att vara förstfödd i en syskonskara på fyra har både för- och nackdelar.

Det vet Peg Parnevik, 23, som i tonåren kämpade med yttre förväntningar och egna prestationskrav. För fem år sedan drogs situationen till sin spets då den då 18-åriga kändisdottern valde att hoppa av college. 

Beslutet upplevde hon själv som ett totalt misslyckande och i realityserien ”Parneviks” läste Peg Parnevik upp ett känslosamt brev för sina föräldrar om vad hon kände inför avhoppet, och hur hon upplevde sin roll i familjen. 

– Jag tror att ni ofta tror att bara för att jag är den smarta och kan oftast klara mig själv, att jag inte behöver uppmärksamhet, sa Peg Parnevik i serien.

I dag är läget annorlunda för Peg Parnevik som har en framgångsrik karriär som artist och tv-profil. Men trots att dottern mår bra är mamma Mia Parnevik inte helt nöjd med sin insats som förälder.

Det avslöjar Mia Parnevik nu i sin podcast ”Parnevik och Engblom”. 

– Det finns så mycket jag önskar att jag hade gjort, som jag aldrig gjorde och saker jag har gjort som jag faktiskt inte borde. Det är så mycket jag vill göra om och göra rätt, säger Mia i podcasten och fortsätter:

– Varför pratade jag inte mer med dig? Varför? När jag såg att du inte mådde bra. Varför gjorde jag inte mer?

Mia Parneviks känslosamma ursäkt till dottern

Livet som fyrabarnsmamma är inte heller alltid lätt. I podcasten fortsätter Mia Parnevik med att sätta ord på sin otillräcklighet.

– Jag är inte så stolt över hur jag hanterade allting. Så Peg, förlåt. Förlåt för att jag inte pratade tillräckligt, förlåt för att jag inte försökte tillräckligt. Förlåt för att jag inte var där alla gånger du behövde mig och förlåt för att jag inte bara stoppade all idioti som stoppade dig, säger Mia Parnevik med gråtfylld röst i podden.

Mia Parnevik avrundar talet till sin dotter med att poängtera det viktigaste av allt – hennes ovillkorliga kärlek till sin dotter. 

– När jag en gång går bort så kommer min energi finnas där för dig, i dig och i allt vi har byggt. Det finns ingen som tror på dig så mycket som jag. Jag älskar dig, alltid, för alltid. Puss, mamma, säger Mia Parnevik i podcasten.

Till Expressen förklarar Mia Parnevik varför hon valde att be om ursäkt nu.

– Det är bra att ta ansvar och att få säga det högt. Jag tror att alla behöver ett förlåt, och ibland glömmer man bort att säga det i processen när man är mitt i det, säger Mia Parnevik och fortsätter:

– Det kändes bra att säga, och Peg blev glad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.