Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mia Parneviks rädsla när stormen slår till

Mia Parnevik Foto: TV3 / TV3
Hurricane Michael Foto: NOAA / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Orkanen Michael närmar sig Florida – och har nu ökat i styrka, USA:s orkancenter NHC beskriver orkanen som ”livshotande”. 

Familjen Parnevik, som är bosatta i Jupiter Florida, rustar just nu för ovädret.

– Det är någon stor tragedi hela tiden. Det är lite för mycket faktiskt, säger Mia Parnevik.  

Orkanen Michael väntas slå till hårt mot Florida i USA på onsdag. Styrkan förväntas nå kategori tre under kvällen.

Mia och Jesper Parnevik är bosatta i Jupiter, Florida. De är vid det här laget vana vid orkaner, och har även den här gången genomfört de vanliga rutinerna.

– Just nu är det regn och blåst, det känns inte så farligt ännu. Vi är ju vana häröver med  orkaner, man förbereder sig alltid och försöker tänka långt i förväg. Det har jag redan gjort, tagit in saker och fixat. Orkanen Michael är ganska långt ifrån oss, men det blir alltid regn och rusk, säger Mia Parnevik.

Mest bekymrar sig Mia Parnevik för goda vänner som bor i de områden där orkanen Michael riskerar att skapa stor förödelse.

– Det är tyvärr så att vi har alldeles för många goda vänner som bor runt hela kusten. Det är så många det drabbar. Det är någon stor tragedi hela tiden. Det är lite för mycket faktiskt, säger hon.

 

LÄS MER: Orkanen Michael ökar i styrka 

Owe Thörnqvist: ”Kokosnötterna kan komma som bomber”

Owe Thörnqvist skulle ha varit i sitt boende i Florida just nu, men blev kvar några dagar i Sverige på grund av en konsert.

– Jag fick ett gig här i Sverige. Jag har bott där i tjugo år, så jag vet hur det är. Man måste sätta på sig livbältet och kokosnötterna kan komma som bomber, säger Thörnqvist.

LÄS MER: 6 viktiga fakta du vill veta om orkanen Michael

Leif-Ivan Karlsson berättar att han just fått veta att hemmet i Florida inte ligger i riskzonen för orkanen.

– Sist var det orkanen Irma, den låg ännu värre till på andra sidan. Det värsta är ju om strömmen går, det blir så djävulskt varmt. Jag har sömnapné och andningsmask, så jag måste ha ström, säger han.

Under en presskonferens varnade Floridas guvernör Rick Scott människor i nordvästra Florida för den ”ohyggliga orkanen” och sa att den bara var timmar i väg, och kan föra med sig risker för dödsfall med sina hårda vindar och kraftiga regn, skriver AP. 

 

LÄS MER: Parneviks beslut – därför stoppar de succéprogrammet 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!