Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia Parneviks oväntade och avklädda budskap

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES

Mia Parnevik går i sina döttrars fotspår – och står upp för kroppspositivism på sociala medier.

Nu visar TV3-profilen upp en bikinibild, där hon uppmanar alla att hylla sina egna kroppar.

”Ja, jag har stora bröst. Och jag älskar dem”, skriver Mia Parnevik på Instagram.

Familjen Parnevik tar gärna ställning för viktiga frågor, som kroppskärlek, feminism och stigman kring psykisk ohälsa.

Främst brukar äldsta döttrarna Peg och Penny Parnevik ta upp ämnena i inlägg på sina Instagram-sidor. Men nu väljer mamma Mia Parnevik att inspireras av sina döttrar, med ett eget inlägg.

På Instagram har ni ”Parneviks”-profilen publicerat en bild på sig själv i bikini och badrock, och skriver ett starkt budskap om sin kropp.

”Jag är en kvinna. Jag är en mamma. Jag är en fru. Jag är en vän. Jag älskar verkligen min kropp precis som den är, för den får mig att leva och skratta och känna kärlek hela tiden”, skriver Mia Parnevik till bilden.

Mia Parneviks starka ord

Profilen fortsätter med att ta ställning för att alla borde älska sig själva och sina kroppar, och att vi i samhället ska bli snällare mot oss själva.

”Låt oss vara ärliga angående hur många timmar varje dag vi slösar energi och tid på att oroa oss för våra kroppar och hur vi ser ut. Låt oss säga till våra hjärnor hur fabulösa vi är allihopa! Och ja, jag har stora bröst. Och jag älskar dem”, skriver Mia Parnevik till bilden.

https://www.instagram.com/p/Bw1vbp5DCD4/

Bland kommentarerna hyllas Mia Parnevik av flera kända artister – både Linda Pira och Shirley Clamp stöttar tv-profilens härliga bild.

”Het! Älskar dig!”, skriver Linda Pira som kommentar på Instagram, medan Shirley Clamp skickar en rad uppskattande emojis.

På bara en timme hade bilden gillats flera tusen gånger av Mia Parneviks många följare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.