Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mia Parneviks livsbeslut med Jesper Parnevik

Mia Parnevik.
Paret Parnevik.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Jesper Parnevik.
Foto: ANDERS AHLGREN

Mia Parnevik och familjen befinner sig just nu i Sverige, efter en längtan att vara nära och ta hand om varandra under coronapandemin.

Nu berättar hon om isoleringstiden i Florida som ledde till ett familjemöte, nya livet som mormor, varför de säljer lyxhuset – och längtan att flyga över Atlanten igen för att påbörja ett nytt liv tillsammans med maken Jesper Parnevik. 

– Min dröm är faktiskt att bara ta båten och leva på den i tre månader, säger Mia Parnevik. 

Familjen Parneviks befinner sig i Sverige med full ensemble. I april landade planet från Florida efter flera mellanlandningar. 

Då hade Mia och Jesper Parnevik redan försökt komma till landet för att kunna heja på dottern Penny Parnevik i ”Let's dance”, vara nära barnbarnet Atticus och kunna finnas till hands för sina äldre föräldrar under coronapandemin.  

– Det var jättesvårt att ta sig till Sverige. Planen ställdes in varje dag, de stängde gränserna och det fanns knappt några flyg att få tag på. Vi fick flyga till flera ställen innan vi kom hem, säger Mia Parnevik. 

”Tiden är för knapp”

Efter att ha levt ett liv fyllt av resor, människor och fysisk kontakt upplever Mia Parnevik en stor omställning i sitt liv. Hon som älskar att kramas kan nu inte hålla om sina föräldrar och den breda bekantskapskretsen har bytts ut mot en mer begränsad. 

I varje tragedi försöker hon hitta något positivt och även om hon längtar tills allt återgår till det normala så ser hon fördelar med en lugnare tillvaro. 

– Det har lugnat ner en mycket och det enda som är viktigt är att få vara frisk, få vara med familj och nära och kära så mycket man kan. Mina föräldrar är över 80 år och min mamma har inte mått så bra tidigare. Det kändes väldigt viktigt att få vara med dem så mycket som man kan nu. Tiden är för knapp. 

Isoleringen blev till familjemöte

Mia och Jesper Parnevik har vanligtvis flera intressen och sysslor att fylla tiden med.

När familjen Parnevik inledningsvis isolerade sig i Florida fick de mycket mer tid tillsammans och tvingades ha ett familjemöte om den nya situationen. 

– Helt plötsligt är man ihop 24 timmar om dygnet. Vi reser ju tillsammans varje vecka, men då är han på sitt jobb och jag jobbar med mitt. Nu helt plötsligt så vaknade vi och gjorde allting tillsammans, dygnet runt, och det sätter ju press på alla, haha. Vi hade faktiskt familjemöten hur vi skulle lägga upp det. 

– Philippa och hennes kompisar från New York var där och även Phoenix och hans kompisar. Då kände vi behovet av en vardag. Det är liksom inte bara något springbreak med vin och mys varje kväll där jag ska laga mat till alla. Vi behövde styra upp så vi fick en vardag med lite mer egentid. 

Säljer lyxhuset ”Casa Mia” 

Jesper Parnevik har tidigare sagt att familjen gick all in när de byggde drömhuset ”Casa Mia” i Florida. 

Nu har familjen gått all out. Samtliga barn har flyttat ut och förra året lades huset ut till försäljning för drygt 100 miljoner kronor. 

Ytan på 1 300 kvadratmeter rymmer bekvämligheter som spa, biosalong, gym, pool, sandstrand, brygga och en driving range. 

– Nu har vi rensat och hållit på så länge. Jag tycker det ska bli ganska skönt att flytta. Vi ska inte sitta med ett sånt jättehus, bara jag och Jesper.

De har ännu inte lyckats sälja huset och vet inte hur framtiden kommer att se ut. 

– Jesper och jag är så knäppa där. Båda två gillar lite äventyrligt så jag vet faktiskt inte hur det blir. Vi har inte bestämt oss. Antingen bygger vi ett litet mindre hus eller så har vi sagt att kanske prova något nytt, nya ställen. Vi kommer alltid ha något i Florida för det är där våra barn är födda, men jag vill ha det lite mindre. 

Mia Parneviks dröm – dra i väg med båten

Mia Parnevik älskar att upptäcka nya saker och skulle gärna vilja göra något äventyrligt den närmsta tiden. Att bosätta sig permanent i Sverige är dock inget alternativ. 

– Min dröm är faktiskt att bara ta båten och leva på den i tre månader. Då kan man också lägga den i hamn och flyga i väg någon annanstans om man vill. Det skulle vara en dröm att få dra ner med båten till Kuba. 

Hon hoppas att maken Jesper Parnevik är intresserad av att göra samma sak, annars blir det svårt att uppfylla Kuba-drömmarna. 

– Han är kapten så han måste följa med. Men ja, jag tror att han också skulle tycka att det var kul. Jag har ingen aning om vad som händer just nu, men jag älskar att få göra nya saker i livet. Jag älskar att träffa nya människor och anta nya utmaningar. 

Mia Parnevik om livet som mormor

Innan Mia Parnevik drar tillbaka till USA i början av augusti kommer hon försöka maximera tiden på Penny Parneviks och svärsonen Douglas Murrays lantställe i Stockholms skärgård, där hon får tillbringa kvalitetstid med barnbarnet Atticus. 

– Det är helt fantastiskt att de vill att vi ska vara med så mycket och förhoppningsvis hjälper man till lite också. Att vara mormor är absolut det bästa jag har gjort. Förr förstod jag aldrig riktigt det där, men man får verkligen ta del av alla guldklimpar.

Även om livet i skärgården är en idyll, så ser Mia Parnevik fram emot att bygga upp vardagen igen och se sin man Jesper Parnevik återigen vinna på golfbanan. 

– Just nu har jag stannat av allting. Jag känner att jag vill resa med min man nu när tävlingen börjar igen. 

Det här är Mia Parnevik

Ålder: 52.

Bor: Jupiter, Florida. 

Familj: Maken Jesper Parnevik, 55, döttrarna Peg Parnevik, 24, Penny Parnevik, 23, Philippa Parnevik, 21, och Phoenix Parnevik, 19. 

Gör: Tv-profil och influencer.

Aktuell med: Mormor till barnbarnet Atticus. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.