Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mia i tårar – efter bråket med Jesper

Nya säsongen av ”Parneviks” blir mer intim, berättar Mia Parnevik.
Foto: IBL
Mia Parnevik berättar om det nya formatet har innebur fler bråk.
Foto: LARRY BUSACCA
Filip Lamprech, Peg Parnevik, Penny Parnevik, Jesper Parnevik och Mia Parnevik.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

JUPITER, FLORIDA. Familjen Parnevik är tillbaka med en fjärde säsong.

Utan gäster, intimare än någonsin – och med kändispojkvänner i huset.

Men det nya formatet innebär också mer bråk.

– Det slutade med att jag satt och grät och tänkte ”era jäkla idioter”, säger Mia Parnevik.

Fjärde säsongen av realityshowen ”Parneviks” på TV3 har premiär i dagarna – den här gången utan några gäster. Istället handlar allt om Mia och Jesper Parnevik, deras fyra barn: Peg, 22, Penny, 20, Philippa, 18, och Phoenix, 17, (alla döpta efter något golfrelaterat) och så Pegs och Pennys pojkvänner.

Inspelningen pågick mellan augusti till december förra året. I Sverige, New York, Florida, Kalifornien och under Jespers tävlingar. Tre av barnen har flyttat hemifrån: Philippa pluggar i New York, Penny bor hos pojkvännen och NHL-stjärnan Douglas Murray, 37, i Kalifornien och Peg är lite överallt på grund av sin musik även om hon och Filip tillbringat mycket tid i Florida. Och så Jesper som tävlar på senior-touren.

– Från början sa vi nej till en ny säsong. Det kändes omöjligt att få ihop det, säger Mia. Men efter ett tag började vi mjukna.

Jespers skojar om att det är som att föda barn.

– Först är det ”aldrig igen”, men efter ett tag tänker man att det blir ganska kul ändå.


LÄS MER: Mia Parnevik avslöjar fusket i programmet 

I den nya säsongen är det full fokus på familjen Parnevik.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Fokus på familjen

Men alla scheman var fortfarande omöjliga att få ihop – speciellt i kombination med upptagna kändisgäster. Istället blev det nya upplägget med fokus på familjen.

– Det gör det mycket mer intimt, säger Mia. Man får verkligen se alla våra fel och brister och komma oss in på livet. Dessutom är barnen vana att bo själva nu och ska plötsligt hem igen och umgås med oss dygnet runt.

Tittarna kommer nog bli förvånade, säger hon.

– Många visar bara upp en lycklig fasad ”åh vi är sån happy family”. Och det är vi också! Men vi har lika mycket problem och vardagsskit som alla andra. Kamerakillarna såg helt chockade ut ibland när de fick fortsätta filma.

För högljutt blir det, avslöjar Mia. Särskilt en dag när hon planerat en stor överraskning. Hon berättar om familjedramat:

– Grejen är att Jesper hatar överraskningar så det var en dålig idé från början – som resulterade i en riktig explosion. Jag hade planerat att vi skulle iväg på en resa och så slutade det med att jag satt och grät och tänkte ”era jäkla idioter”.


LÄS MER: Mias svåra kamp mörkas för tittarna 

Jesper Parnevik.
Foto: PONTUS HÖÖK

Mia Parnevik: ”Blev som terapi”

Ändå tror både Jesper och Mia att inspelningen varit bra för familjen.

– Om jag ska vara ärlig blev det som terapi. Att få se sig själv när man är sitt sämsta jag är ett jättebra tips, säger Mia.

Jesper håller med:

– Man har ju gett upp försöken att ändra på någon annan än sig själv. Efter 30 år har man överseende – jag har mina grejer och Mia har sina.

Såg ni saker som fick er att vilja ändra på hos er själva?

– Ja, det var terapi för hela familjen, säger Jesper. Penny sa efter att ha sett en del att ”nu ser det ut som att allt var mitt fel – och det kanske det var också”. Man får helikopterperspektiv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.