Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mew tvingades avbryta spelningen på Ullevi

Artisten Mew tvingades ställa in spelningen på Ullevi i Göteborg.Foto: / JOHAN VALKONEN
Det regnade kraftigt över Ullevi i Göteborg. Foto: / JOHAN VALKONEN

Mew tvingades avbryta sin spelning efter bara några låtar – på grund av ösregn.

Enligt arrangören Luger är dock Coldplays spelning inte hotad.

– Vi är ledsna, men vädret är helt galet just nu. Det är helt enkelt inte säkert för oss att stanna kvar, säger bandet från scen.

Under söndagskvällen var danska Mew förband till Coldplay på Ullevi. Men bandet hann bara spela ett fåtal låtar innan konserten tvingades avbrytas på grund av ösregnet.

– Vi är ledsna, men vädret är helt galet just nu. Det är helt enkelt inte säkert för oss att stanna kvar på scenen, sa bandet från scen strax innan de gick av.

 

LÄS MER: 7 saker du inte visste om Coldplay och Chris Martin 

 

Mew tvingades avbryta sin spelning mindre än en timme före Coldplays planerade entré på scenen.

– De gick av lite tidigare än tänkt av egen vilja på grund av det kraftiga regnet som blåste in. Det stämmer, säger Joakim Skoglund på konsertarrangören Luger.

Konsertarrangören: "Säkerheten kommer först"

Enligt honom påverkas dock inte Coldplays spelning av regnkaoset.

– Det här är ingenting som riskerar deras spelning. Coldplay har spelat utan tak på hela turnén så de är förberedda på att spela i såväl solsken som spöregn, säger han och tillägger:

– Vi kollar alltid vädret noggrant på alla utomhuskonserter och har en tät dialog med alla relevanta myndigheter för att hantera vad än vädergudarna bjuder på och säkerheten går alltid först. Men vi ser absolut inte vädret i dag som ett problem för Coldplay-konserten. De är förberedda på alla sorters väder.

 

LÄS MER: Coldplay-stjärnans heta uppladdning inför Sverige 

 

För drygt två veckor sedan tvingades även Håkan Hellström avbryta sin spelning på Stadion i Stockholm på grund av oväder och regnpaus.

Söndagens spelning är den första av två på Ullevi. Nästa spelning är redan i morgon och konserterna blir de enda stoppen i Norden under den pågående Europaturnén "A head full of dreams".