Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meteorologens plötsliga avsked i direktsändning

Meteorologen Ulrika Andersson har nu gjort sin sista väderprognos på ett bra tag.
Foto: TV4
I morgonens "Nyhetsmorgon" ger TV4-profilen sitt besked.
Foto: TV4
"Det ska bli underbart att vara föräldraledig! Sen ser jag fram emot att komma tillbaka till gänget på Nyhetsmorgon igen!” hälsar Ulrika Andersson.
Foto: TOMMY PEDERSEN

Meteorologen Ulrika Andersson har nu gjort sin sista väderprognos på ett bra tag. 

I morgonens "Nyhetsmorgon" ger TV4-profilen sitt besked. 

– Det var min sista sändning. Nu går jag på mammaledighet. Vi ses igen 2020, avslutar Ulrika Andersson sin väderprognos i "Nyhetsmorgon".

TV4-profilen och meteorologen Ulrika Andersson, 39, väntar sitt andra barn. Under en sändning tidigare i höst avslöjade hon den glada nyheten. 

– Jag väntar en till, barn nummer två, sa hon mitt i sändningen, och visade med händerna på magen.

Ulrika Andersson hälsar i ett sms: 

"Det ska bli underbart att vara föräldraledig! Sen ser jag fram emot att komma tillbaka till gänget på Nyhetsmorgon igen!”

Ulrika Andersson: "Vi ses igen 2020"

På torsdagsmorgonen lämnade hon ett nytt besked till "Nyhetsmorgon"-tittarna – och avslöjade att det var hennes sista sändning på länge.

– Det var min sista sändning. Nu går jag på mammaledighet. Vi ses igen 2020, avslutar Ulrika Andersson väderprognosen i Nyhetsmorgon.

– Va, sticker hon nu och är borta till 2020?, säger programledaren Steffo Törnquist direkt efteråt.

– Det blev så sorgligt plötsligt, fast av en rolig anledning, säger Jenny Strömstedt.

https://www.instagram.com/p/BqMg6uSjBaW/

Trots att det inte blir fler sändningar i rutan kommer hon att fortsätta jobba på redaktionen ett tag till innan bebisen kommer.

"Klockan ringde i natt kl 02.50 för sista gången på ett tag (men sparkarna i magen väckte mig redan kl 02.30) och nu är det äntligen slut på tidiga och sena arbetspass innan nästa ”jobb” tar över. Jag blir däremot kvar på redaktionen i myskläder året ut fast med betydligt snällare arbetstider. Vi ses igen framför väderkartorna i början på år 2020.", skriver hon på Instagram.

Ulrika Andersson har jobbat på TV4 sedan 2004. I januari förra året föddes hennes första son.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.