Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Metallica till Ullevi i sommar

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Metallicas spelar i Göteborg två gånger nästa sommar.
Foto: KATHY KMONICEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Rockgiganterna Metallica kommer till Sverige för två konserter på Ullevi i Göteborg nästa år, meddelar konsertarrangören Live Nation.

Fredagen den 16 juni och söndagen den 18 juni är datumen som gäller, enligt ett pressmeddelande.

Konserterna är en del av Metallicas världsturné ”M72” och hela turnén är planerad utifrån ett koncept där bandet gör två spelningar i varje stad, med helt olika låtar som spelas på respektive konsert.

Den första kvällen på Ullevi, på fredagen, är Volbeat och Mammoth WVH förband. På söndagen är det Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills som öppnar.

Då släpps biljetterna till Metallica

Tvådagarsbiljetter släpps den 2 december, medan endagsbiljetter släpps den 20 januari.

Live Nation skriver att en del av intäkterna kommer att gå till bandets stiftelse ”All within my hands”, som skänker pengar till välgörande ändamål.

Göteborgsvisiten är det fjärde stoppet på Metallicas världsturné, som inleds den 27 april i Amsterdam. Bandet hinner också med Paris och Hamburg innan turnén landar i Göteborg. Därefter åker Metallica till hemlandet USA och fortsätter turnén där.

Metallica spelade på Ullevi så sent om 2019.

Vilka är Metallica?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.